Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather Jr. megosztott pontozással legyőzte Oscar de la Hoyát a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban a Bokszvilágtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoki címéért rendezett összecsapáson.

Minden idők egyik leginkább várt ökölvívó-mérkőzésén a beszámolok szerint a 30 éves Mayweather gyengébben kezdett, de az utolsó menetekben gyorsabb és taktikusabb volt ellenfelénél az amúgy végig hallatlanul izgalmas összecsapáson.

A rendkívül szórakoztató 12 menetes ütközetről mindent elmond, hogy a közönség az utolsó három percben felállva buzdította a két világklasszist, akik az első perctől az utolsó gongszóig vehemensen harcoltak egymással. Mindketten képesek voltak megrendíteni riválisukat, de egyikük sem került padlóra a gigászi csatában. A pontozók közül kettő Mayweathert (116-112, 115-113), míg egy De la Hoyát látta jobbnak (113-115).

A mérkőzést 17 ezren nézhették meg a kaszinó arénájában, míg 33 500-an a kaszinónál egy lezárt területen. A jegybevételek meghaladják a 19 millió dollárt, ami abszolút rekord a sportágban. Eddig Lennox Lewis Evander Holyfield elleni 1999-es nehézsúlyú visszavágója volt a csúcstartó közel 17 millió dollárral. De la Hoya legalább 25, míg Mayweather legalább 10 millió dollárral gazdagodott az összecsapás révén, amelyet 176 országban közvetítettek.

"Remek meccs volt, ezt akarták a nézők és megmutattam nekik. Én vagyok a legjobb. Ha megnézik a statisztikákat, egyértelmű, hogy ki volt a jobb" - nyilatkozta a mérkőzés után a győztes Floyd Mayweather (38-0-0). "Oscar sok ütést indított, de alig talált. Meg kell nézni a statisztikákat, én voltam az, aki a tiszta találatokat elhelyezte, könnyű győzelem volt. Megmutattam a tízszeres bajnok ellen is, hogy ki a legjobb. Oscar a korának az egyik legjobbja, és én megvertem őt is."

Forrás: EPA

Mayweather gyomrosa betalál

"Valóban visszavonulok ez után a meccs után. Azt mondták, hogy nem tudom megcsinálni, nem tudok nyerni nagyváltósúlyban, de meghódítottam ezt a súlycsoportot is. Már nincs mit bizonyítanom, van elég pénzem, s itt az ideje, hogy többet foglalkozzam a családommal" - fogalmazta meg érzéseit a bajnok.

A vesztes Oscar de la Hoya (38-5-0) úgy érzi, hogy eleget tett a győzelemért: "Úgy érzem, hogy én nyertem. Én ütöttem a hangsúlyosabb ütéseket, úgy éreztem, hogy meg is tették a hatásukat. A kihívónak elvileg meg kell vernie a bajnokot, és ez nem történt meg. 34 éves vagyok, a világ legjobbja ellen léptem ringbe, s megmutattam, hogy én is gyors vagyok. Hogy mi lesz a folytatásban? Meglátjuk..."

(MTI) / [origo]