Vágólapra másolva!
"A bajnok visszatér!" - ezzel a mottóval rendezi meg az Universum Box Promotion azt a gálát, amelyen Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka nyolcadik alkalommal védheti meg címét. A Madár becenevű magyar ökölvívó június 16-án Budapesten a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban lép kötelek közé.

Forrás: [origo] Videoriport

"Nagy-nagy öröm számomra, hogy ismét Magyarországon bokszolhatok. Harminchárom éves leszek hamarosan, így a visszavonulásom előtt mindenképpen szerettem volna még a hazámban bizonyítani. Remélem, az álmaimat a ringben is meg tudom valósítani" - nyilatkozta Erdei az esemény felvezető budapesti sajtótájékoztatóján.

Az amatőrként világ- és Európa-bajnok öklözőnek az amerikai George Blades lesz az ellenfele, aki profi karrierje során 21 győzelme mellett két vereséget könyvelhetett el.

"Úgy érzem, jobb bokszoló vagyok nála. Egy nagyon kiszámítható srácról van szó, ugyanakkor széles a repertoárja és jól mozog a ringben" - értékelte ellenfelét Erdei.

Fritz Studnek edző irányításával Madár az elkövetkezendő öt és fél hetet Hamburgban tölti, majd június 10-én érkezik vissza Magyarországra: "Már most fantasztikus formában érzem magam, ráadásul élvezem az edzéseket. Egyszerűen tűkön ülök, annyira várom már ezt a meccset."

Az eseményen Erdei mellett fellép Bedák Zsolt, Balzsay Károly, valamint Hidvégi György is. A szurkolók este hat órai kezdettel nyolc mérkőzést tekinthetnek majd meg. A belépők május 9-től kaphatóak: a legolcsóbb 4990 forint, míg a legjobb helyek 21 ezer forintba kerülnek.