Vágólapra másolva!
Az amszterdami Eb-n aranyérmes, s immár kétszeres Európa-bajnok Berki Krisztián a genti Világkupán is legyőzhetetlennek bizonyult lólengésben. Az UTE versenyzője sorrendben ötödik versenyén állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Berki Krisztiánt már a szombati selejtezőben remekelt Gentben, idei egyik legjobb gyakorlatát mutatta be, 16,075 ponttal került a fináléba, közel egy ponttal megelőzve a második helyezettet. A döntőben hasonlóan jó teljesítményt nyújtott, ismét 16,075 pontot kapott, s kétség sem férhetett a győzelméhez.

"Szombaton még elég fáradtnak éreztem magam, de a kezdeti nehézségek után sikerült összeszednem magam, és így már a selejtezőben is jó gyakorlatot mutattam be. A rendezők kicsit megvariálták a szersorrendet, de igazából ez sem zavart meg. Vasárnap is éreztem, hogy jó formában vagyok, újra sikerült a gyakorlatom, és ezzel lezártam a félévet. Most végre egy kis pihenő következik számomra! Boldog és elégedett vagyok, hogy ilyen jól sikerült a félévem, elvégre Európa-bajnok lettem, most pedig zsinórban ötödik aranyérmemet nyertem meg" - mondta el Berki Krisztián

Hetrovics Marcell gyűrűn a nyolcadik helyen végzett, korláton pedig tizedikként zárt. Korcsmáros Enikő egyik szeren sem került az első tízbe.