Vágólapra másolva!
A honvédelmi minisztérium hosszabb távon segíti a Bp. Honvédot, míg a T-Mobile Magyarország a Domino-BHSE vízilabdacsapatát 2008 nyaráig, kajak-kenu szakosztályát pedig a jövő év végig támogatja. Ezt Szekeres Imre, a honvédelmi tárca első embere, illetve Winkler János, a távközlési cég vezetője erősítette meg azokon a megállapodásokon, amelyeket a felek a Budapesti Honvéd Sportegyesület keddi közgyűlése előtt láttak el kézjegyükkel.

A miniszter leszögezte: miközben az állam kivonul a sportból, a HM éppenséggel "bevonul" a BHSE életébe, "nevére veszi", anyagilag is segítve az egyesületet abban, hogy jobb feltételek közepette és még többen sportolhassanak.

A T-Mobile üzletágvezetője arról számolt be, hogy 2008. június 30-ig hosszabbítják meg a szponzori szerződést a hatszoros magyar bajnok, 2004-ben Euroliga-győztes Domino-BHSE vízilabdázóival, míg az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat felvonultató kajak-kenu szakosztály tagjai a jövő esztendő végéig "érezhetik biztonságban" magukat. A kajakosokéhoz hasonló szerződést érdemelt ki az öttusázó Balogh Gábor is, aki tavaly a budakalászi Eb-n újabb arannyal bővítette gyűjteményét.

Az összejövetelen Balogh különdíjat is átvehetett mint 2006 legjobb Honvéd-sportolója, a nők közül a cím birtokosaként Nagy Tímea kapott hatalmas kupát, míg az egyesület legjobb edzőjeként Kovács Istvánt, a "dominósok" mesterét köszöntötték.

Szekeres Imre a Honvéd-pólósok közül pénzjutalomban részesítette az idei világbajnoki ezüstérmes válogatottban játszó Benedek Tibort, Biros Pétert, Fodor Rajmundot, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szivós Mártont, továbbá a 2007-es világversenyek eddigi BHSE-s sikerembereit, köztük az Eb-aranyérmes cselgáncsozó Hadfi Dánielt és az Európa-bajnoki bronzérmes sportlövőt, Sike Józsefet. Ők valamennyien gyarapították a Honvéd 1949 óta íródó sporttörténetének dicsőséglistáját, amelyet jelenleg 1109 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki medál - benne 56 ötkarikás, 220 vb- és 139 Eb-aranyérem - fémjelez.