Vágólapra másolva!
Amíg a férfiak mezőnyében évek óta csak egy kérdés fontos - legyőzi-e végre Roger Federer Rafael Nadalt? -, addig a hölgyeknél évről évre igazi meglepetéseket tartogat a francia nyílt teniszbajnokság. Az idei sorozat főtábláján május 27-én kezdődnek meg a küzdelmek, a nagy kérdés az, sikerül-e végre új névnek feliratkozni a győztesek közé. Egy olyan teniszezőnek, aki nemcsak sikerével, de szépségével is hódít.

Forrás: [origo] Nézegessen csinos teniszezőnőket!

Ízlések és pofonok különbözőek, de azért azt megállapíthatjuk, hogy a párizsi salakversenyen sohasem a szépség dominált. Sőt, az elmúlt időszakban a sportág szépségeit elkerülte a szerencse a Párizsban.

Ugyan a döntőig eljutott az amerikai Mary Joe Fernandez vagy az orosz Jelena Gyementyjeva, az ibériai formákat kedvelők szoríthattak Conchita Martineznek, ám nyerni egyikőjüknek sem sikerült. A nőiesség iskolapéldájaként ellenben diadalmaskodott a világklasszis, Steffi Graf, Mary Pierce, Jennifer Capriati és Serena Williams.

Mondhatnánk azt is, a szépség és a tehetség ritkán jár kéz a kézben, anno Anna Kurnyikova tökéletesen bizonyította, hogy a melltartó-iparban komolyabb sikereket érhet el, mint a teniszpályán.

Ellenben megcáfol minden közhelyet Marija Sarapova, aki Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodott már, lassan itt az ideje, hogy a 2004-es és a 2005-ös szereplését felülmúlja - akkor a negyeddöntőig jutott.

Ugyancsak csinos a szerb Jelena Jankovic, aki jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világranglistán, s idén már négy WTA-torna-döntőt játszott, hármat meg is nyert.

Nincsen csúcsformában a világranglista-7. Nicole Vaidisova, a cseh teniszező fantasztikusan kezdte az évet, Sydneyben, majd az Australian Openen is elődöntős volt, azóta viszont nem találja magát. Márpedig a szépséges teniszezőt kötelezi a múlt: tavaly a legjobb négy közé jutott a Roland Garroson.

Meglepetést okozhat a másik szerb csillag, Ana Ivanovic (8.) is, aki Berlinben tornát nyert, Tokióban és Amelia Islanden elődöntős volt idén, Párizsban talán tovább jut, mint tavaly, amikor a legjobb 32 között botlott Miszkinával szemben.

Daniela Hantuchova (13.) pályafutása során eddig csak a Roland Garroson nem jutott el a negyeddöntőig, az Indian Wells-i torna idei győztese legutóbb Berlinben elődöntős volt, ez jó előjel lehet.

Jelena Gyementyjeva (14.) nem az idén múlja felül 2004-es teljesítményét, akkor a döntőig jutott, most bravúr lenne tőle ugyanez.