Vágólapra másolva!
Vegyes párosban, majd női egyéniben és férfi párosban is kínai győzelem született a zágrábi asztalitenisz-világbajnokságon. Az ázsiai ország szurkolóinak nem kellett lerágniuk a körmüket a döntők előtt, mert az említett három fináléba más nemzetek reprezentánsai nem is jutottak be. Az már biztos, hogy Európának nem jut érem a vb-n.

Vegyes párosban még pénteken éjjel a Vang Li-csin, Kuo Jüe duó megvédte címét, s Kuo Jüe a szombati programra is átmentette a formáját. A mindössze 18 éves kínai lány, aki negyedik a világranglistán, az egyéni verseny elődöntőjében hatalmas meglepetésre simán, 4:0-ra verte a rangsort már négy éve vezető és címvédő honfitársnőjét, Csang Ji-ninget. Majd délután a döntőben egy másik kínai, Li Sziao-szia (5.) ellen 1:3-ről 4:3-ra fordítva megnyerte a világbajnokságot.

Férfi egyéniben még csak az elődöntő mezőnye alakult ki. A közönség a nyolc között hiába biztatta a fehérorosz Szamszonovot, a világranglista hatodikja nem bírt az elsővel, Ma Linnel. A kínai, ha nem is könnyen, de 4:1-re nyert. Így a vb-n már csak egyetlen európai volt versenyben, a német Boll (3.), aki az athéni egyéni olimpiai bajnok dél-koreai Rju Szeung Minnel (9.) meccselt a négy közé jutásért. Az első játszmát 11-9-re nyerte az ázsiai, majd a másodikat 11-7-re hozta, pedig Boll 6-0-ra vezetett.

A németnek a harmadik szett ráment arra, hogy feldolgozza a történteket, ám a negyedikben szívósan ellenállt. 2-5-ről 5-5-re, 8-10-ről 10-10-re felkapaszkodott, négy meccslabdát is hárított, az ötödiket azonban már nem tudta. Ezzel eldőlt, hogy a világbajnokságon Európának egyetlen érem sem jut, mert női párosban két kínai, valamint egy-egy dél-koreai és szingapúri duó jutott be az elődöntőbe.

Forrás: [origo]

Ma Lin és Csen Csi nyerte a férfi párosok csatáját

Férfi párosban a kínaiak házi döntőjét nagy csatában a Ma Lin, Csen Csi duó nyerte 4:2-re Vang Li-csin és Vang Hao ellenében. Három versenyszám befejezése után Kína három arany-, három ezüst-, és három bronzzal áll az éremtábla tetején, Hongkongnak két, Tajvannak egy bronza van.

Eredmények:
Vegyes páros, döntő:
Vang Li-csin, Kuo Jüe (kínai) - Ma Lin, Vang Nan (kínai) 4:2 (11, 7, -8, 9, -9, 10)

Férfi páros, döntő:
Ma Lin, Csen Csi (kínai) - Vang Li-csin, Vang Hao (kínai) 4:2 (-6, 7, -6, 3, 9, 9)

Női egyes, elődöntők:
Kuo Jüe (kínai) - Csang Ji-ning (kínai) 4:0 (8, 7, 9, 4)
Li Sziao-szia (kínai) - Kuo Jan (kínai) 4:1 (7, -5, 5, 5, 5)

döntő:
Kuo Jüe - Li Sziao-szia 4:3 (-8, 7, -4, -2, 5, 2, 8)

Férfi egyes, negyeddöntők:
Ma Lin (kínai) - Szamszonov (fehérorosz) 4:1 (9, 7, 10, -9, 6)
Vang Hao (kínai) - Ju Szi Hjuk (dél-koreai) 4:0 (4, 9, 3, 3)
Rju Szeung Min (dél-koreai) - Boll (német) 4:0 (9, 7, 3, 12)
Vang Li-csin (kínai) - Hao Su-aj (kínai) 4:0 (7, 5, 8, 8)