Vágólapra másolva!
Szombaton a párosok küzdelmével folytatódott Győrött a kajak-kenu országos bajnokság. Egyéni elsősége után párosban is aranyérmet szerzett Csay Renáta, Salga István és Györe Attila.

A Graboplast-kupáért kiírt maratoni országos bajnokság páros döntőinek napja a Salga, Börcsök férfi kajak páros, a Csay, Faldum női kajak kettes, és a Kövér, Györe kenus duó sikerét hozta. Midnez annyit tesz, hogy az egyes siker után Csay, Salga és Györe is duplázott az ob-n.

A kajak szakágban kialakult az Eb-csapat, míg a kenusoknál Csabai Edvin síkvízi válogatója után hirdet csapatot Borsodi Géza szakágvezető. Az egyesben, és Györével párosban is sikeres Csabai ugyanis két hét múlva C-4 1000 méteren megpróbálja társaival kiharcolni az Eb- és vb indulás jogát, így a maratoni szakág klasszisa számára ezt követően alakítható ki a mindkét szakágban vállalható versenynaptár.

A kajakosoknál a pénteki és a szombati finálék első két helyezettjei vehetnek részt a szlovákiai maratoni Európa-bajnokságon, és ha ott megfelelően teljesítenek, a szeptemberi győri vb-n.

"A vízállás rendkívül alacsony volt, és ez, valamint a nagy meleg különösen próbára tette a versenyzőket" - mondta Borsodi Géza szakágvezető. "A pálya új vonalvezetése azonban jól vizsgázott, a nézők Győr belvárosából, a rakpartokról és hidakról követhetik nyomon szinte az egész versenyt. Az idei szezonban az Eb-t a felkészülés egyik fontos állomásának tekintem, kiemelkedő teljesítményt szeptemberben, a hazai rendezésű világbajnokságon várok el mindenkitől."

Eredmények, férfiak, K-2 (36 km):
1. Börcsök Balázs, Salga István (Démász-Szeged, Graboplast VSE) 2:23.14
2. Jámbor Attila, Homoki Tamás (Tolnatext) 2:23.16
3. Szakály Viktor, Szigeti Krisztián (Tolnatext, Kaposvári Vízügy) 2:26.40

nők, K-2 (28 km):
1. Faldum Bereniké, Csay Renáta (Tolnatext, Graboplast VSE) 2:11.32
2. Kollár Judit, Kollár Zsófia (Graboplast VSE) 2:11.40
3. Bara Alexandra, Horváth Tímea (KSI) 2:20.10

férfiak, C-2 (28 km):
1. Györe Attila, Kövér Márton (Tolnatext, Csepel) 2:14.36
2. Bindl Róbert, Gilányi Zsolt (Graboplast VSE, Domino-Honvéd) 2:16.64
3. Tóth Márton, Nagy Péter (BKV Előre, Graboplast VSE) 2:20.50