Vágólapra másolva!
A kínaiak egészen elképesztő fölényét hozta a zágrábi asztalitenisz-világbajnokság: mind az öt döntőt egymás között játszották le. Vasárnap férfi egyesben Vang Li-csin, női párosban a Csang Ji-ning, Vang Nan duó egyaránt megvédte a címét.

Vasárnap délelőtt először a női páros elődöntőit rendezték meg a zágrábi Dom Sportovában. A címvédő Csang Ji-ning, Vang Nan duó egy szingapúri egységet, a női egyes arany- és ezüstérmeséből összeállt Kuo Jüe, Li Hsziao-hszia páros pedig azokat a koreaiakat győzte le, akik a nyolc között Tóth Krisztinát és Póta Georginát búcsúztatták. A Kim Kjung Ah, Park Mi Jung kettős három játszma után még 2:1-re vezetett, ám utána már nem tudott ellenállni a fiatal kínaiaknak. Kuo Jüe szombaton 18 évesen minden idők legfiatalabb egyéni világbajnoka lett, és Li Hsziao-hszia is csak 19 éves. Vasárnap délután a döntőben azonban a fiatalság nem bírt a rutinnal, Csangék nagyon könnyen nyertek 4:0-ra.

Férfi egyesben már az elődöntőben is sor került egy kínai párharcra, a világranglista-vezető Ma Lin 4:2-re verte Vang Haót, majd a címvédő Vang Li-csin (2.) hihetetlen labdameneteket és izgalmakat hozó találkozón 4:3-ra nyert az athéni olimpiai bajnok dél-koreai Rju Szeung Min (9.) ellen. Ezzel eldőlt, hogy a világbajnokságon Kína az összes, azaz mind az öt arany- és ezüstérmet megszerezte! S ezek mellé még négy bronzot is begyűjtött. Dél-Koreának és Hongkongnak két-két, Szingapúrnak és Tajvannak egy-egy bronzérem jutott.

A világbajnokság utolsó mérkőzésére azért még jócskán maradt izgalom; a férfi egyes döntőjében Vang Li-csin 1:3-ről 4:3-ra fordítva győzte le Ma Lint! Az utolsó szett már viszonylag sima lett, ezt 11-6-ra nyerte a címvédő. Így a vb-n a férfiaknál Vang Li-csin bizonyult a legeredményesebb játékosnak: az egyéni mellett vegyes párosban is győzött, férfi párosban pedig a dobogó második fokára állhatott az eredményhirdetésnél. A nőknél Kuo Jüe ugyancsak két arannyal (egyéni, vegyes páros) és egy ezüst (női páros) zárt.

Eredmények
női páros, elődöntő:
Csang Ji-ning, Vang Nan (kínai) - Li Jia-vej, Vang Jüe-csu (szingapúri) 4:1 (1, 9, -7, 8, 9)
Kuo Jüe, Li Hsziao-hszia (kínai) - Kim Kjung Ah, Park Mi Jung (dél-koreai) 4:2 (-4, 10, -10, 5, 7, 3

döntő:
Csang Ji-ning, Vang Nan - Kuo Jüe, Li Hsziao-hszia 4:0 (5, 6, 11, 9)

férfi egyes, elődöntő:
Ma Lin (kínai) - Vang Hao (kínai) 4:2 (-6, 9, 10, -4, 9, 6)
Vang Li-csin (kínai) - Rju Szeung Min (dél-koreai) 4:3 (-6, 3, 7, -14, 6, -10, 7)

döntő:
Vang Li-csin - Ma Lin 4:3 (-4, -8, 5, -4, 9, 8, 6)