Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt belga Justine Henin és a szerb Ana Ivanovic találkozik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében: a címvédő két könnyed játszmában, 1 óra 19 perc alatt nyert a szintén szerb Jelena Jankovic ellen, míg a 19 éves tehetség szintén két szettben bizonyult jobbnak az orosz Marija Sarapovánál.

Ivanovic az első szettben két, a másodikban viszont már csak egy játékot engedélyezett rendkívül halványan teniszező ellenfelének. Az orosz játékos nagyon pontatlanul játszott, a meccs alatt harminc önhibát vétett, ellenfele csupán tizenkettőt.

A 19 esztendős csillag, aki pályafutása során első alkalommal jutott be Grand Slam-torna fináléjába, eddigi legjobb teljesítményét GS-viadalon szintén a Roland Garroson érte el: 2005-ben negyeddöntős volt.

Forrás: EPA

A szerb lány fogadhatta Sarapova (balra) gratulációját a szépségek csatája után

A másik elődöntőben a világranglista-vezető Henin végig remekül teniszezett, az alapvonalról pontosan és keményen ütött, Jankovic viszont csak árnyéka volt korábbi önmagának, szinte esélye sem volt a sikerre. Henin és Ivanovic WTA-tornán eddig egyszer mérkőzött egymással: két éve, a varsói viadal elődöntőjében a belga nyert 6:4, 7:5-re.

nők, elődöntő:
Henin (belga, 1.) - Jankovic (szerb, 4.) 6:2, 6:2
Ivanovic (szerb, 7.) - Sarapova (orosz, 2.) 6:2, 6:1

Nathalie Dechy és Andy Ram nyerte a vegyes párosok döntőjét, a francia, izraeli duó két játszmában diadalmaskodott a Katarina Srebotnik, Nenad Zimonjic szlovén, szerb kettős felett.

vegyes páros, döntő:
Nathalie Dechy, Andy Ram (francia, izraeli, 8.) - Katarina Srebotnik, Nenad Zimonjic (szlovén, szerb, 6.) 7:5, 6:3