Vágólapra másolva!
Alaposan felbőszítette a vasárnap teniszkarrierjének harmadik Roland Garros-trófeáját elhódító Rafael Nadal családját Ramón Calderón, a Real Madrid labdarúgóklub elnöke.

A királyi gárda főnöke hívatlanul bekéredzkedett a párizsi döntő előtt a teniszsztár hozzátartozói számára fenntartott páholyba, így az egyik rokon a lépcsőn ülte végig a Roger Federer elleni döntőt. Calderón így elsőként - még a szülőket is megelőzve - gratulálhatott a tribünre felmászó mallorcai klasszisnak, majd meghívta a Real ünnepségére, ha a gárda most hétvégén megnyeri a Primera Divisiónt.

Toni Nadal, a bajnok nagybátyja és edzője felháborodva visszautasította az invitálást, mondván: "Rafaelnek semmi keresnivalója ott".

Nadal közismerten Real-rajongó, ugyanakkor a Barcelonát is szereti, ahol másik nagybátyja, Miguel Angel éveken át futballozott.

A spanyol sajtó szerint Calderónnak különös érzéke van a kínos fellépésekhez: a múlt szombaton tiszteletkört futott a Real Zaragoza elleni 2-2 után, mintha együttese már bajnoki címet nyert volna.