Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal is megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, miután technikai KO-val a 11. menetben legyőzte az amerikai George Blades-et a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban.

Rendkívül magabiztosan kezdte az összecsapást a 33 éves magyar öklöző: a sok pontatlan ütéssel próbálkozó Blades többször is beleszaladt egy-egy bal egyenesbe.

A folytatásban Madár megőrizte higgadtságát: engedte az amerikait, ám ütést csak a legritkább esetben szedett be, míg gyors és pontos ellencsapásokkal válaszolt.

A negyedik menetre látni lehetett, hogy a két öklöző között nagy tudásbeli különbség van, igaz, a Honey Boy becenévre hallgató kihívó szakadatlanul ment előre. A 12 menetesre tervezett találkozó felénél úgy tűnt, Blades kissé fárad: többször is "mélyen" ütötte Erdeit, s ezek mellett számos pofont szedett be.

A stratégia a következő menetekben sem változott, az amerikai pedig mintha rájött volna, hogy ezen az estén nincs komoly esélye a telt házas csarnok töretlen bizalmát élvező magyar világbajnok ellen.

A hajrában Blades amolyan minden mindegy alapon indult előre, ám ez csak lehetőséget adott Erdeinek a gyors kontrákra, a teljesen egyoldalú párharcot Joe Cortez bíró a 11. menetben beszüntette.

A találkozó után Francisco Valcárcel, a WBO elnöke egy gyémántokkal kirakott aranygyűrűt ajándékozott a bajnoknak.

"Nem volt olyan egyszerű a mérkőzés, mint ahogyan kinézett. Megmondom őszintén, remekül éreztem magam a szorítóban. Nagyon odafigyeltem a védekezésre, és tudtam, hogy a bal kezem nagyon gyors. Kicsit csalódtam Blades-ben, hogy nem ugrott nekem egyből, úgy éreztem, mintha tartana tőlem. Nem tudom, jogosan állította-e le a bíró a mérkőzést, de valószínűleg ha továbbmegy, akkor is simán nyerek pontozással" - nyilatkozta a találkozó után Erdei.

Forrás: MTI

Erdei Zsolt korábbi címvédései:
2004. május 8., Dortmund:
Erdei Zsolt - Hugo Hernan Garay (argentin) pontozással
2004. szeptember 11., Budapest:
Erdei Zsolt - Alejandro Lakatus (spanyol)
2005. február 26., Hamburg:
Erdei Zsolt - Hugo Hernan Garay pontozással
2005. október 23., Halle:
Erdei Zsolt - Mehdi Sahnoune (francia) TKO a 12. menetben
2006. május 6., Düsseldorf:
Erdei Zsolt - Paul Murdoch (ausztrál) TKO a 10. menetben
2006. július 30., Oberhausen:
Erdei Zsolt - Thomas Ulrich (német) pontozásos győzelem
2007. január 27., Düsseldorf:
Erdei Zsolt - Danny Santiago (amerikai) TKO a 8. menetben.