Polgár Judit hatszor kikapott a sakknapon

2007.06.24. 21:46

Nagy érdeklődés közepette rendezték meg az Aquaprofit-Polgár Sakknapot vasárnap Budapesten, amelyen végül 115-en mérhették össze tudásukat a három Polgár nővér valamelyikével, Judittal, Zsuzsával vagy Zsófiával.

Az egyszerre 33 játékossal szimultánt játszó, egyformán kétszeres olimpiai bajnok sakkozók közül Judit 41 mérkőzéséből 29-et nyert meg, hatot vesztett el, s hatszor remizett. Zsuzsa 38 partijából 31-szer fogadhatta ellenfele gratulációját, kétszer viszont neki kellett kezet nyújtania, ötször pedig döntetlenben állapodott meg. Zsófia 36 mérkőzéséből 23 győzelme mellett csak egyszer kapott ki, s 12-szer remizett.

A szervezők szerint szenzációsra sikerült a rendezvény, maguk sem számítottak ekkora érdeklődésre, hiszen több mint 150-en jelentkeztek játékra, ám idő hiányában csak 115-en próbálhatták ki magukat. A sikeren felbuzdulva arra is ígéretet tettek, hogy jövőre is megrendezik az eseményt.

A sakknap mellékrendezvényeként a magyar bajnok Aquaprofit Nagykanizsa 5,5-4,5-re megnyerte azt a rapidmérkőzést, amelyet Polgár Zsuzsa amerikai csapattársaival vívott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK