Vágólapra másolva!

Az eső verhetetlen Wimbledonban

Az utóbbi 25 évben először fordul elő Wimbledonban, hogy a tenisztorna második hetének szerdáján még rendeznek 3. fordulós mérkőzést.

Az óriási csúszás oka az eső: a spanyol Rafael Nadal szombat (!) óta viaskodik a legjobb 32 között a svéd Robin Söderlinggel, míg a szerb Novak Djokovic és a német Nicolas Kiefer meccsét szintén négy napja le kellett volna játszani, de csak kedden kezdődhetett el.

Mivel a párosok és a juniorok küzdelme még az elején jár, több mint 200 összecsapás "van késésben". Az égi áldás miatt a televíziós csatornák és velük együtt a nézők, szurkolók is bosszankodhatnak.

A wimbledoni tornán csak 2009-ben lesz fedett pálya, de akkor is csak a központi stadion kap elhúzható tetőt.

A svédek legendás teniszezője, Björn Borg mindeközben kijelentette: reméli, hogy Roger Federer idén sorozatban ötödször megnyeri a wimbledoni bajnokságot, és jövőre megdönti a nyílt korszakban általa felállított rekordot.

"Bízom benne, hogy sikerül neki, ő a legmegfelelőbb személy erre. Ha változatlan motivációval küzd és elkerülik a sérülések, ő lesz minden idők legjobb férfi teniszezője" - jelentette ki Borg, aki 1976 és 1980 között nyert megszakítás nélkül Londonban.

Az abszolút csúcsot Willie Charles Renshaw tartja hat egymás utáni sikerrel. A bajuszos angol úr - hosszú fehér pantallóban, tojásra emlékeztető rakettel - 1881 és 1886 között vitte el a pálmát, majd három évvel később hetedszer is győzött.