Vágólapra másolva!
A norvég Thor Hushovd nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyet követően az összetettben továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.

A Villers-Cotterets és Joigny közötti 193 km-es etapot a sprinterek döntötték el egymás között: az izgalmas hajrában a norvég kerekes mögött a dél-afrikai Robert Hunter ért be a második, míg a spanyol Oscar Freire a harmadik helyen.

4. szakasz, Villers-Cotterets - Joigny, 193 km:
1. Thor Hushovd (norvég, Credit Agricole) 4:37:47 ó
2. Robert Hunter (dél-afrikai, Barloworld) azonos idővel
3. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) a i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Fabian Cancellara (svájci, CSC) 19:49:55 óra
2. Hushovd 29 mp hátrány
3. Andreas Klöden (német, Astana Würth) 33 mp hátrány

Csütörtökön a Chablis és Autun közötti 182,5 km-es szakasz vár a mezőnyre.

* * *

A körversenyről közvetítő ZDF német televíziós csatorna szerdai beszámolója szerint szabálytalanul végzik el a doppingvizsgálatokat az arra kijelölt kerekeseknél. A ZDF szerdán mutatta be keddi felvételeit, melyeken jól látható, hogy a vizsgálatra kijelölt versenyzők egyedül érkeznek ahhoz a konténerhez, ahol mintát kell adniuk.

"Az előírások értelmében a sportoló attól a pillanattól kezdve, hogy megtudta, doppingvizsgálatra kell mennie, egyetlen pillanatra sem maradhat egyedül, egy ellenőrnek mindenhova kísérnie kell őt és a lehető leggyorsabban és legrövidebb úton el kell jutnia a vizsgálat helyszínére" - mondta Ullrich Hass, a lausanne-i Sportdöntőbíróság (CAS) doppingszakértője.

A Tour de France-on a vizsgálatra kötelezett versenyzők perceket töltöttek ellenőri felügyelet nélkül, ezalatt számtalan visszaélésre nyílt lehetőség." A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) illetékesei nem nyilatkoztak a televíziós csatornának.