Vágólapra másolva!
Tom Boonen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 6. szakaszát, míg összetettben továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.

Az Alpok előtti utolsó, Semur-en-Auxois és Bourg-en-Bresse közötti 199,5 km-es etapon a várakozásoknak megfelelően ismét sprintbefutó döntött, amelyben Boonen bizonyult a leggyorsabbnak a háromszoros világbajnok, egy nappal korábban is második spanyol Oscar Freire előtt.

Boonen már a második etapon is hajszálra volt a győzelemtől, de akkor hiába vezette fel neki a csapata a sprintet, végül társa, Geert Steegmans megelőzte. A belga szakaszgyőztes sikerével a pontversenyben átvette a vezetést az ezúttal harmadik német Erik Zabeltől.

Szombaton azonban már nem a sprintereké lesz a főszerep, ugyanis az Alpok felé veszi az irányt a karaván, amelynek egy elsőkategóriás hegyre is fel kell kapaszkodnia, így várhatóan jelentősen átalakul majd az összetett élmezőnye.

6. szakasz, Semur-en-Auxois - Bourg-en-Bresse, 199,5 km:
1. Tom Boonen (belga, QuickStep) 5:20:59 ó
2. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) azonos idővel
3. Erik Zabel (német, Milram) a.i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Fabian Cancellara (svájci, CSC) 29:49:55 ó
2. Andreas Klöden (német, Astana) 33 mp hátrány
3. Filippo Pozzato (olasz, Liquigas) 35 mp h.

Szombaton az első alpesi szakasz, a Bourg-en-Bresse és Le Grand-Bornand közötti 197,5 km-es etap vár a mezőnyre.

Az Astana profi országúti kerékpáros csapat pénteken felbontotta Matthias Kessler szerződését, akit doppingolással gyanúsítanak.

A 28 éves német versenyző szervezetében az április 24-i valloni körverseny után elvégzett vizsgálat az anabolikus szteroidok közé tartozó tesztoszteront mutatott ki, az eredményt a B próba is megerősítette.

Kessler szervezetében a tesztoszteron aránya a megengedett 4:1-gyel szemben 85:1 volt. A kerékpáros kijelentette, nem használt tiltott szert. Ha nem tudja bebizonyítani, hogy tudta nélkül került a tiltott szer a szervezetébe, akkor kétéves eltiltás vár rá.

A B próbája is pozitív lett Matthias Kesslernekhttp://www.origo.hu/sport/egyeb/kerekpar/20070711-tour-de-france-hushovd-sikere-a-negyedik-szakaszon.html?pIdx=1