Vágólapra másolva!
Közel három év szünet után, szeptember 22-én tér vissza a ringbe Vitalij Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világtanács (WBC) korábbi nehézsúlyú világbajnoka. A idősebb Klicsko fivér ellenfele a 37 esztendős amerikai Jameel McCline lesz Münchenben.

"Igazi csata lesz, de kizárt, hogy veszítsek" - mondta magabiztosan a 35 éves ukrán klasszis, aki győzelme esetén végre kihívhatja a WBC aktuális világbajnokát, az orosz Oleg Maszkajevet.

Vitalij Klicsko januárban jelentette be visszatérési szándékát, és a két menedzsment később meg is állapodott egy Maszkajev elleni összecsapásról, amelyre június 2-án került volna sor. A csata aztán végül meghiúsult, mert kiderült, hogy Maszkajevnek hivatalos kihívójával, a nigériai Samuel Peterrel kell előbb megküzdenie.

Forrás: EPA

Klicsko legutóbb 2004. december 12-én bokszolt - akkor a nyolcadik menetben technikai KO-val nyert brit kihívója, Danny Williams ellen -, később viszont az amerikai Hasim Rahman elleni címvédésére készülődve, sorozatos sérülései miatt kénytelen volt visszavonulni. A profik táborában 35 győzelem és 2 vereség a mérlege.

McCline szintén régi motoros, rekordja viszont kevésbé impozáns, 38 győzelem és 3 döntetlen mellett 7 vereséget szedett össze. Legutóbb januárban bokszolt, mégpedig világbajnoki címmérkőzésen, Nyikolaj Valujev azonban a harmadik menetben kiütötte.