Társoldalunk:

Doppingolt a nézőt gázoló Tour-kerekes

2007.07.18. 13:19

Fennakadt a doppingvizsgálaton az a német kerékpáros, aki a Tour de France vasárnapi szakasza után elgázolt egy nézőt.

A T-Mobile-os Patrik Sinkewitzet még június 8-án, edzés közben ellenőrizték, és az A próba szerint szervezetében túl magas - a megengedett érték hatszorosa - volt a tesztoszteronszint. A vizsgálat eredményét most hozta nyilvánosságra a német szövetség, miután megkapta az értesítést a nemzeti doppingellenes ügynökségtől.

A 26 esztendős Sinkewitz már nem szerepel a Touron, mert a vasárnapi etap után ütközött egy szurkolóval. A kerekest súlyos arcsérüléssel jelenleg egy hamburgi klinikán kezelik, míg a néző kedden ébredt fel a kómából.

"Ez nem lehetséges! Semmit sem tudok az egészről. Most kórházban fekszem, és nem tudok foglalkozni az üggyel" - nyilatkozta Sinkewitz, akinek versenyzői engedélyét klubja felfüggesztette.

A T-Mobile csapatánál az elmúlt időszakban több kerekes is - például az 1996-os Tour-győztes dán Bjärne Riis vagy a sztársprinter Erik Zabel - bevallotta, hogy a jogelőd Telekom színeiben doppingolt a kilencvenes években. Ugyanakkor az idén visszavonult német Jan Ullrich változatlanul tagadja, hogy tiltott szerekkel élt volna.

Az új eset kapcsán a német állami ARD és ZDF televízióadó bejelentette: amíg Sinkewitz ügye nem tisztázódik, addig nem számol be a Tour de France híreiről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK