Társoldalunk:

Szávay parádés tornagyőzelmet aratott

2007.07.22. 13:50

Szávay Ágnes nyerte a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salak pályás nőitenisz-tornát, miután a döntőben két sima játszmában győzött a német Martina Müller ellen. 

A nap sportképe: Szávay-csók a kupának

Eredmény, döntő:
Szávay (8.) - Müller (német, 2.) 6:0, 6:1

A 18 éves magyar játékos pályafutása első diadalát aratta WTA-tornán. Döntőbeli ellenfelével korábban egyszer találkozott, két éve, Modenában szintén ő nyert 7:6 (9-7), 6:4-re.

Ezúttal az alapvonalról irányított, riválisa az AP beszámolója szerint elcsigázottnak tűnt az olasz Karin Knapp elleni kimerítő elődöntőjét követően.

Szávay ezt megelőzően kétszer jutott WTA-tornán az elődöntőig - 2005-ben, Modenában és idén Budapesten - de fináléban még nem szerepelt. 

"Pályafutásom eddigi legnagyobb sikerének tartom ezt a tornagyőzelmet" - nyilatkozott a magyar tehetség. "Az orosz Bicskova elleni találkozó volt a legnehezebb, a lengyel Radwanska elleni pedig a legfontosabb. Két éve ugyanis, a wimbledoni junior elődöntőben utóbbitól kaptam ki, és azóta készültem a visszavágásra. A játék nagyon jól ment. Este már utazom is tovább, kedden a Bad Gastein-i tornán lépek pályára."

Szávay hétfőtől várhatóan a 36-39. helyek egyikét foglalja el a világranglistán.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK