Vágólapra másolva!

Sarapova leigázta balkezes riválisát

Az első helyen kiemelt, címvédő orosz Marija Sarapova nyerte meg a San Diegóban rendezett, 1,34 millió dollár összdíjazású női kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben három játszmában legyőzte a tizenegyedikként rangsorolt svájci Patty Schnydert.

Eredmény, döntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Schnyder (svájci, 11.) 6:2, 3:6, 6:0

Sarapova sorozatban ötödször bizonyult jobbnak Schnydernél, ugyanakkor idén ez volt az első diadala WTA-tornán.

Forrás: EPA

"Nem volt könnyű mérkőzés. Ellenfelem balkezes, mindig nagyon nehéz ellene játszani. Tavalyi ugyanitt győztem, aztán megnyertem a US Opent, ez pedig bizalommal tölt el" - nyilatkozott Sarapova.

Az első helyen kiemelt Andy Roddick győzött a 600 ezer dollár összdíjazású washingtoni férfi kemény pályás tornán. Az amerikai játékos a szabadkártyával indult honfitársát, John Isnert verte meg a döntőben, két szettben.

Eredmény, döntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Isner (amerikai) 6:4, 7:6 (7-4)

Isner pályafutása második ATP-viadalán szerepelt, és máris döntőbe került. A hagyományos világranglistán mindössze 416., 22 éves játékos korábban a brit Tim Henmant, a német Benjamin Beckert és utóbbi honfitársát, Tommy Haast, valamint a francia Gael Monfilst búcsúztatta.

Roddick ezt megelőzően 2001-ben és 2005-ben nyerte meg a washingtoni tornát. Pályafutása során 23 egyéni diadalt aratott, ebből kettőt idén.