Vágólapra másolva!
Különösebb csalódottság nélkül nyilatkozott a világelső Roger Federer, miután vasárnap 7:6, 2:6, 7:6-ra kikapott a szerb Novak Djokovictól a 2,5 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztorna döntőjében.

"Idén a fő célom a wimbledoni diadal volt, amely sikerült is. Emellett szeretnék élen maradni a világranglistán, ehhez jól jött volna egy mostani győzelem. De nem nyerhetek meg mindig mindent, és egy elvesztett meccs miatt nem fogok letörni. Ma kissé hullámzott a teljesítményem, és sok esélyt elszalasztottam" - jelentette ki a svájci zseni.

A 20 éves belgrádi kiválóság - aki ötödik ATP-tornagyőzelmét könyvelhette el egyesben - sikerének értékét növeli, hogy egy versenyen belül megverte a rangsor első három helyezettjét, amire utoljára Boris Becker volt képes az 1994-es stockholmi viadalon. "Hihetetlen hét és hihetetlen torna van mögöttem. Két rövidítést is megnyertem Roger ellen, aki a legjobb mutatókkal és idegekkel rendelkezik" - lelkendezett Djokovic, aki két év alatt a 280-adikról a 3. helyre jött fel a rangsorban.

Az elődöntőben a szerbtől kikapó Rafael Nadal csak annyit mondott: "Ő a következő világelső."