Vágólapra másolva!
A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége pénteki ülésén úgy döntött, hogy a női Extraligában címvédő Postás-DIEGO együttese - feltételesen - elindulhat a szombaton kezdődő csapatbajnoki sorozatban.

A MOATSZ tájékoztatása szerint a fővárosi együttes esetleges kizárása azért merült fel, mert a klubnak a versenybíróság többszöri felszólítására sem sikerült még beszereznie a versenykiírásban rögzített, és a sporttörvény által előírt APEH-igazolást arról, hogy nincs lejárt köztartozása. Márpedig ez a bajnokságban történő indulás alapfeltétele.

Az elnökség a vita során egyetértett abban, hogy a sportág érdeke a címvédő csapat részvétele a bajnokságban, és nem célja a kizárás. A grémium ezért egyhangúlag úgy döntött, hogy a sporttörvény adta lehetőségével élve a szövetség kéri ki az APEH-től az igazolást, és mindaddig, amíg ez nem érkezik meg (erre 15 napon belül kerülhet sor), hozzájárul ahhoz, hogy a Postás-DIEGO ideiglenesen részt vehessen a bajnokságban. A klub további szereplése az APEH válaszától függ.