Vágólapra másolva!
A svájci világelső Roger Federer ismét legyőzte az amerikai Andy Roddickot, s ezzel bejutott az elődöntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A svájci sztár, aki Roddick elleni eddigi 15 mérkőzéséből 14-szer győzött, a magas színvonalú összecsapás első két játszmájában rövidítésben, míg a harmadik szettet magabiztosan, 6:2-re nyerve verte riválisát.

Federer ellenfele az orosz Nyikolaj Davigyenko lesz az elődöntőben, aki a vártnál talán könnyebben győzte le a német Tommy Haast.

A nők versenyében a hazai Venus Williams jutott be utolsóként a négy közé: az idei wimbledoni győztes óriási csatában, a döntő szett rövidítésében győzte le a szerb Jelena Jankovicot.

Szávay Ágnes a cseh Vladimira Ulihrovával az oldalán magyar idő szerint csütörtökön 17 órától a centerpályán vívja elődöntőjét női párosban.

A viadal honlapja szerint az egyesben a negyeddöntőig jutott magyar kiválóság és cseh partnerének a tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang elleni csatája nyitja a csütörtöki programot.

Eredmények:
férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1) - Roddick (amerikai, 5.) 7:6 (7-5), 7:6 (7-4), 6:2
Davigyenko (orosz, 4.) - Haas (német, 10.) 6:3, 6:3, 6:4
női egyes, negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 12.) - Jankovic (szerb, 3.) 4:6, 6:1, 7:6 (7-4)
Kuznyecova (orosz, 4.) - Szávay 6:1, 6:4
Csakvetadze (orosz, 6.) - Peer (izraeli, 18.) 6:4, 6:1

Az elődöntőben:
Henin (belga, 1.) - V. Williams
Kuznyecova - Csakvetadze.