Vágólapra másolva!
Sokak szerint a közönség felcsigázására való marketingfogás, mindenesetre tény, a profi ökölvívás világához hozzátartozik a felek kölcsönös sértegetése, az ellenfél képességeinek kétségbe vonása, sokszor sportemberekhez méltatlan gúnyolása, becsmérlése. Nem volt ez másként az év egyik legnagyobb összecsapásának, az egyaránt veretlen Ricky Hatton és Floyd Mayweather váltósúlyú meccsének sajtótájékoztatóján sem.

A december 8-ai, Las Vegas-i gálán kétségtelenül két olyan bunyós találkozik, akik valamennyi súlycsoportot figyelembe véve is a legjobbak közé tartoznak, a csatának pedig - egyelőre - csupán azért nem adjuk az év meccse címet, mert Mayweather idén már Oscar de le Hoyával is megverekedett, és le is győzte az Aranyfiút minden idők legnagyobb bevételét és nézettséget hozó bokszmérkőzésén.

Mayweatherről sok újat mondani már nem nagyon lehet, a 30 éves amerikai öt kategóriában is világbajnoki titulusig jutott, eddigi 38 mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, 24-et kiütéssel. Technikai tudása egészen lenyűgöző, a szakírók többsége egyetért abban, hogy jelenleg ő világ legnagyobb bokszolója, Ricky Hattonban azonban emberére akadhat. A britek 28 éves kedvence már két nagyágyú - Kostya Tszyu és Jose Luis Castillo - skalpját is begyűjtötte, 43 mérkőzésén 43 győzelmet aratott, ezek közül 31-et KO-val ért el. Óriási szíve van, igazi harcos, és ha képzettségben nem is veszi fel a versenyt Mayweatherrel, bízhat keménységében és ütőerejében.

A sportág nagy eseményének nagy felvezetés is dukál, s a felek legutóbbi sajtótájékoztatójukon hozták is a cirkuszt, amely feltételezésük - esetleg menedzsmentjük elvárása - szerint elmaradhatatlan az ütközet előtt.

Először Hatton mutatott be egy videofelvételt, amelyen ellenfele táncleckét vesz partnerétől a "Tánc a sztárokkal" című tévéműsor keretében. "Floydot mindig támogatni kell, ez személyiségének nőies vonása" - szellemeskedett a brit bajnok, aki egy aranykoronával érkezett a helyszínre, azt azonban Mayweather kisvártatva leütötte a fejéről.

Az amerikai ezután ellenfele arcától pár centi távolságra mondta el véleményét, többek között azt, hogy Hattonhoz a boksz helyett inkább a pankráció illene, majd a "Vicky Fatten" gúnynévvel illette riválisát. Hatton ekkor már szótlan maradt, csupán intenzív rágózással reagált Mayweather szavaira. A "látványbunyó" egyelőre elmaradt, de még bőven van idő december 8-ig... Egy rekord mindenesetre máris megdőlt: a mérkőzésre szóló belépőket 35 perc alatt elkapkodták.