Vágólapra másolva!
A 63 kilós Sastin Marianna kikapott első vigaszági mérkőzésén a svéd Helena Allanditól, így a magyar női csapat nem szerzett olimpiai kvótát a bakui birkózó-világbajnokságon. Japán, kínai és bolgár siker született az utolsó napon.

A szervezők 75 perccel előre hozták a vigaszági küzdelmeket, így magyar idő szerint délben kezdődött Sastin Marianna meccse. A magyar birkózó mintha még a szállodájában maradt volna, ugyanis a svéd mögékerülésekkel és pörgetéssel négypontos előnyre tett szert a nyitó felvonásban. Azonban Sastin nem adta fel, és a földharcban kiszabadult, ő kerekedett felül, majd egy pontért ő is pörgetett, azonban következő kísérletekor ismét Allandi került felülre (2-5).

A második menet, ha lehet, még rosszabbul alakult. A svéd birkózó földre vitte Sastint, folyamatosan tusveszélyes helyzetben tartotta és így gyűjtögette pontjait, mígnem elérte a hatpontos előnyt, azaz megnyerte ezt a két percet (0-6) és ezzel a mérkőzést is.

A magyar birkózók egymás után a második vb-n nem szereztek érmet. Az idei mérleget öt kivívott olimpiai kvóta teszi szebbé, ugyanis kötöttfogásúak közül Lőrincz Tamás (66 kg, 5.), Bácsi Péter (74, 7.), Fodor Zoltán (84, 8.), Deák Bárdos Mihály (120, 5.), míg a szabadfogásúak közül egyedül Hatos Gábor (74, 7.) szerzett "pekingi repülőjegyet". A női csapatból ez senkinek sem sikerült.

Oroszország végzett a világbajnokság éremtáblázatának élén, ami nem csoda annak tekintetében, hogy szabadfogásban a hét súlycsoportban hat arany- és egy bronzérmet szerzett.

Eredmények, nők:
63 kg, világbajnok:
Icso Kaori (Japán)
2. Jelena Saljigina (Kazahsztán)
3. Sara McMann (Egyesült Államok) és Lise Legrand Golliot (Franciaország)
Sastin Marianna helyezetlenül zárt.

67 kg, világbajnok:
Csing Csuj-hszüe (Jing Ruixue, Kína)
2. Martine Dugrenier (Kanada)
3. Natalija Kukszina (Oroszország) és Katie Downing (Egyesült Államok)

73 kg, világbajnok:
Sztanka Zlateva (Bulgária)
2. Kristie Marano (Egyesült Államok)
3. Guzel Manurova (Oroszország) és Olga Zsanibekova (Kazahsztán)
Soós Rita helyezetlenül zárt.