Vágólapra másolva!
A címvédő olasz Paolo Bettini nyerte a férfiak mezőnyversenyét a stuttgarti országúti kerékpáros-világbajnokságon. Az időfutamban ezüstérmes Bodrogi László a 197 induló közül a 70. helyen végzett.

A 33 éves, doppingolással gyanúsított olasz versenyző részvétele az utolsó pillanatig kérdéses volt a vb előtt. A ZDF német állami televíziós társaság úgy tiltakozott rajthoz állása ellen, hogy nem közvetítette élőben a viadalt.

"Amikor a doppingbotrányok miatt leálltunk az idei Tour de France élő közvetítésével, világosan kijelentettük, hogy a kerékpársport mellé állunk, ha azt látjuk, hogy a sportág mindent megtesz a megtisztulásért, önmaga újjáépítéséért" - mondta Nikolaus Brender programigazgató.

"Az elmúlt napokban azonban azt tapasztaltuk, hogy semmi sem változott, ezért döntöttünk úgy, hogy a vb eredményeit csak a sporthírekben közöljük."

Forrás: MTI

Ezúttal is szoros volt a befutó

Az eredményhirdetésre rendkívüli körülmények között került sor, a közönség egy része ugyanis kifütyülte a klasszist, és a tiltakozás a Bettini tiszteletére eljátszott himnusz alatt sem szünetelt.

férfi mezőnyverseny, 267,4 km, világbajnok:
Paolo Bettini (Olaszország) 6:44:43 ó
2. Alekszandr Kolobnyev (Oroszország) azonos idővel
3. Stefan Schumacher (Németország) a.i.
...70. Bodrogi László 17:40 p h.