Vágólapra másolva!
A négyszeres kajak világbajnok Bendek Dalma ezen héten kezdte meg a felkészülést Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjával a pekingi olimpiára. Páros partnere, Paksy Tímea jövő hétfőn csatlakozik a csapathoz, ám e naptól kezdve véd és dacszövetségben együtt töltik majd mindennapjaikat az örkarikás játékok végéig, és állnak elébe, ha a Janics Natasa, Csipes Tamara párossal, esetleg - nagyobb, de nagyon kevéssé valószínű fordulat esetén - a Kovács Katalin, Janics Natasa duóval kell is megküzdeniük.

"Egy hetet voltam csak a Balatonnál, amúgy itthon pihentem, mert az is különleges élmény volt, hogy huzamosan a saját ágyamban alhattam" - mondta Benedek Dalma szeptemberi menetrendjéről, amely az egyetlen pihenéssel töltött hónapja volt az évben. "Máskülönben van egy új kiskutyánk, Moris, a mopsz, és őt sem akartam magára hagyni, úgyis megyek eleget az olimpiáig." Hogy merre és hová, arra máris kész az ütemterv: "Két hét pesti készülés után irány Tata, ahol a súlyzózás mellett már úszás és sok-sok futás is vár ránk. Aztán egy hosszabb tanmedencés idoszak következik, majd február végétol San Diegóban készülünk. A melegvízi edzotáborozás az idén tovább tart majd, legalábbis ezt ígérte Kati néni. A hazai válogatók és az Eb után pedig Nanjingban lesz az akklimatizációs edzőtábor az olimpia előtt."

Benedek legutóbb Pekingben ragadott lapátot, ám miután az augusztusi előolimpián a hangsúly elsosorban a terepszemlén és a körülmények kipuhatolásán volt, az idény elemzésére is jutott idő: "Páros társammal Paksy Timivel Kínában tüzetesen átbeszéltünk mindent, és kiderült, az Eb-gyozelem után mindketten kudarcként fogtuk fel a K-2-es világbajnoki második helyét. Ugyanakkor az is kiderült, hogy egyformán azt érezzük, vannak még tartalékaink, ezért megfogadtuk, hogy kitartunk egymás mellett."

A konkurencia "szervezkedésével" kapcsolatos és szorosan ide kapcsolódó hírt, miszerint Janics Natasa az ifjú Csipes Tamarával készül új párost alkotni, ekképp kommentálta: "Nem ér meglepetésként, hogy Natasa is próbál több lábon állni. Mi egyébként Timivel azt hittük, valamiképp újra összeül a Kovács, Janics páros. Vagyis eleve úgy gondoljuk, hogy ha olimpiát akarunk nyerni, itthon a legjobbnak tetszo ellenfeleket is meg kell vernünk."