Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes nem indul a hétfőn kezdődő, 1,34 millió dollár összdíjazású zürichi nőitenisz-tornán.

"A combsérülésem szépen gyógyul, járok edzésekre, ám a szervezetem annyira le van gyengülve, hogy orvosom tanácsára úgy határoztam, lemondom a részvételt" - nyilatkozta az MTI-nek a 18 éves játékos, aki jelenleg huszadik a világranglistán.

Szávay hozzátette, hogy pihenésre van szüksége, ezért az egy héttel később esedékes linzi viadalon sem játszik. "Ha az egészségem megengedi, akkor november közepén kezdem meg az alapozást, és mindenképpen szeretnék fellépni a decemberi, budapesti teniszgálán."

A december 10-én esedékes bemutatón többek között olyan sztárok játékát láthatja a közönség, mint a szerb Ana Ivanovic, a horvát Ivan Ljubicic, a spanyol Tommy Robredo és külön színfoltnak számít majd a francia Henri Leconte és az iráni Mansour Bahrami "teniszhumoreszkje".

Bocskay József edző a magyar játékos sérüléséről:


A magyar kiválóság szeptember 28-án a szöuli viadal negyeddöntőjében sérülése miatt feladta a mérkőzést a görög Eleni Daniilidu ellen, majd visszalépett a tokiói tornától.

Szávay Ágnes - aki egy éve még csak 253. volt a világranglistán - idén júliusban megnyerte a palermói viadalt, negyeddöntős volt a US Openen, majd - pályafutása legnagyobb sikerét aratva - a pekingi verseny szeptember 23-ai fináléjában legyőzte a világranglistán harmadik szerb Jelena Jankovicot.