Vágólapra másolva!
Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakos korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin invitálása ellenére nem jelent meg hétfőn a tatai edzőtáborban és a jövőben sem kívánja a mesteredző csoportjában folytatni felkészülését. Szerdán ugyanakkor egyeztetésre kerül sor a Kovács, Janics páros jövőjéről.

A Fábiánné által irányított együttes 10 órakor kezdte meg a szövetség által finanszírozott edzőtábort Tatán és a tréner pénteken azt mondta: ha volt versenyzője megjelenik ebben az időpontban, akkor folytathatja velük a munkát. "Janics Natasának már van edzője, akit úgy hívnak, hogy Vécsi Viktor." - mondta Csonka Gábor, Janics menedzsere. "Jól érzi magát Szegeden, van edzésterve, ami alapján keményen dolgozik, így tulajdonképpen csodálkoztunk Kati néni (Fábiánné Rozsnyói Katalin - a szerk.) pénteki bejelentésén".

Janics áprilisban veszett össze a trénerrel, elhagyta a csoportot, azóta klubjánál, a Démász-Szegednél végezte a munkát. Idén csak 200 m egyesben indult a világversenyeken, ebben a számban sem az Eb-n, sem a vb-n nem talált legyőzőre. Kiválásával ugyanakkor felbomlott a Kovács Katalinnal alkotott, Athénban aranyérmes és azt követően évekig verhetetlen párosuk is, mivel Fábiánné azt mondta: ő csak olyan egységet készít fel, amelynek tagjai nála készülnek. A mesteredző már májusban is adott egy, a mostanihoz hasonló ultimátumot Janicsnak, aki azonban akkor sem élt a lehetőséggel, azaz nem jelentkezett a szolnoki edzőtáborban.

Fábiánné a Nemzeti Sport szombati számában ugyanakkor már úgy fogalmazott: függetlenül attól, mi fog történni hétfőn, a továbbiakban nem gördít akadályt az elé, hogy a Kovács, Janics páros újra együtt versenyezzen. "Ennek a bejelentésnek nagyon örült Natasa és természetesen mi is, hiszen ez a duó komoly esélyese lehet a jövő évi, pekingi játékoknak" - mondta Csonka. "A szövetség elnöke, Baráth Etele meghívására szerdán részt is veszünk azon a tatai megbeszélésen, ahol az érintettekkel tisztázzuk a páros felkészülésének feltételeit és körülményeit."

A szerdai egyeztetésen a két versenyző és Baráth mellett a tervek szerint Fábiánné, Vécsi és Petrovics Kálmán, a szegedi kajak-kenu szakosztály vezetője is jelen lesz.