Vágólapra másolva!
Varga Miklós és Harcsa Norbert sem jutott be a legjobb 32 közé a Chicagóban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság harmadik napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 60 kg-ban szereplő Varga ír, míg a 69 kg-os kategóriában érdekelt Harcsa azeri riválisától szenvedett pontozásos vereséget.

Az előzetesen lényegesen többre tartott Vargát ugyan a szorító mellől edzője, Máté Attila is végig biztatta, ám nem volt esélye Eric Donovan ellen, aki az első menetben sziporkázó boksszal hatalmas előnyt szerzett, s a továbbiakban már csak arra kellett ügyelnie, hogy ez ne csökkenjen. Nem is csökkent, mert Vargából ezen az estén hiányzott a dinamizmus.

Miként Harcsából is. A Vasas tehetséges öklözője feszült hangulatú meccset vívott a tapasztalt Ruszlan Hajrovval. A magyar a negyedik menetben el is veszítette a fejét, állj után megütötte ellenfelét, aki egy térddel kivitelezett gyomorba rúgással válaszolt, az indiai mérkőzésvezető pedig csak nagy nehezen tudta elejét venni a botránynak. Mindkét versenyzőt megintették, a meccset pedig simán nyerte Hajrov.

"Végig szabálytalankodott, erre bepörögtem, és törlesztettem. Sajnálom, hogy elvesztettem a fejem" - magyarázkodott a gyenge teljesítményt nyújtó Harcsa.

A magyar csapat a harmadik napot egy győzelemmel (Bedák Pál) és három vereséggel zárta (Szalai Gergő, Varga, Harcsa), így a 11 fős válogatottból hatan - Bedák (48 kg), Oltványi Dávid (54), Káté Gyula (64), Szili István (75), Szellő Imre (81), Darmos József (91) - jutottak be a legjobb 32-be.

A nyolcaddöntőbe kerülésért pénteken három magyar bokszol: Oltványi az olimpiai ezüstérmes thaiföldi Worapoj Petchkoom, Káté a brazil Myke Carvalho, míg Darmos a litván Vitalijus Subacius ellen lép ringbe.

Eredmények, 32 közé jutásért:
60 kg: Eric Donovan (ír) - Varga Miklós 39-22
69 kg: Ruszlan Hajrov (azeri) - Harcsa Norbert 20-9