Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchova nyerte a 600 ezer dollár összdíjazású linzi  fedettpályás nőitenisz-tornát, miután a döntőben két sima játszmában verte a svájci Patty Schnydert. A 24 éves játékos pályafutása harmadik végső sikerét ünnepelhette WTA-viadalon, ráadásul diadalával biztosította a helyét a női teniszezők november 6. és 11. között esedékes madridi WTA-világbajnokságán. Korábban egy alkalommal, 2002-ben szerepelt az elitmezőnyben.

Ezzel teljes a vb nyolcas mezőnye: a spanyol fővárosban a világranglista-vezető belga Justine Henin, a szerb Jelena Jankovic és Ana Ivanovic, az orosz Szvetlana Kuznyecova, Marija Sarapova és Anna Csakvetadze, az amerikai Serena Williams, valamint Hantuchova lép pályára.

Venus Williams fáradtságra hivatkozva lemondta a szereplést, helyette a tartaléksorból lépett előre Sarapova.

A madridi viadalon összesen 3 millió dollárt osztanak szét a résztvevők között, tavaly Henin diadalmaskodott.

WTA-torna, Linz (600 ezer dollár), döntő:
Hantuchova (szlovák, 2.) - Schnyder (svájci, 6.) 6:4, 6:2

Forrás: EPA

A világelső Roger Federer nyerte a 850 ezer euró összdíjazású, bázeli fedett pályás férfi tornát, miután a döntőben két sima játszmában verte a finn Jarkko Nieminent. Federer nyolcadszor mérkőzött Nieminennel, eddig az összes partit a svájci világsztár nyerte.

A bázeli klasszis, aki idei hetedik, pályafutása 52. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben, ezzel bebiztosította, hogy az idén is - sorozatban negyedszer - a világranglista éllovasaként fejezi be az esztendőt.

ATP-torna, Basel, 850 ezer euró, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Nieminen (finn) 6:3, 6:4

A hazai közönség előtt szereplő Sébastien Grosjean nyerte a 680 250 euró összdíjazású lyoni fedett pályás férfi tornát, miután két szoros játszmában győzött honfitársa, Marc Gicquel ellen. A 29 éves Grosjean idei első, pályafutása negyedik ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

ATP-torna, Lyon, 680 250 euró, döntő:
Grosjean (francia) - Gicquel (francia) 7:6 (7-5), 6:4

A brit Andy Murray két játszmában, 1 óra 17 perc alatt nyert a spanyol Fernando Verdasco ellen az egymillió dollár összdíjazású szentpétervári fedett pályás viadal döntőjében. A 20 esztendős tehetség, aki elhúzódó csuklósérülése miatt hosszú ideig nem játszott, idei második, pályafutása negyedik tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

ATP-torna, Szentpétervár (1 millió dollár), döntő:
Murray (brit, 2.) - Verdasco (spanyol, 6.) 6:2, 6:3