Vágólapra másolva!
Nem jutott be a negyeddöntőbe Oltványi Dávid a Chicagóban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon. Az 54 kg-os súlycsoport magyarja a mongol Enkhbat Badar-Uugan ellen lépett ringbe kedden, és pontozásos vereséget szenvedett. Káté Gyula is kiesett a 64 kg-osok között, míg a 91 kg-os súlycsoportban Darmos József bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első menetben még tartotta a lépést ellenfelével a szegedi tanárképző főiskola végzős hallgatója, de aztán a kizárólag Európán kívüli pontozókat felvonultató zsűrigárda inkább a mongol ütéseit díjazta. (Először a sportág történetében számítógép sorsolja ki a bírót és a pontozókat, így kizárólag a vakszerencsén múlik a bíróküldés.)

A harmadik menetben Oltványinak legalább öt kristálytiszta jobbhorgot nem nyomtak be, a negyedikben pedig már érvényesült a menekülő mongol taktikája, szépen szurkált, visszatámadott. A tizenkét pontos differencia azonban így is túlzó volt.

"Mindent elkövettem a győzelem érdekében, szerintem jól is bokszoltam, sajnos, ez most ennyire volt elegendő" - értékelt Oltványi, aki nem kente a pontozókra vereségét.

A 64 kg-osok között Káté Gyula pontozásos vereséget szenvedett az orosz Gennagyij Kovaljovtól, így a magyar versenyző nem szerzett olimpiai kvótát.

Darmos József viszont bejutott a legjobb nyolc közé, a Vasas 22 éves nehézsúlyú öklözője pontozással verte a svéd Babacar Kamarát. Darmos a negyeddöntőben kínai ökölvívóval találkozik.

Eredmények, a negyeddöntőbe jutásért:
91 kg: Darmos József - Babacar Kamara (svéd) 22-20
64 kg: Gennagyij Kovaljov (orosz) - Káté Gyula 22-9
54 kg: Enkhbat Badar-Uugan (mongol) - Oltványi Dávid 17-5