Vágólapra másolva!
Az argentin David Nalbandian nyert a 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfitenisz-tornán, a Mestersorozat utolsó állomásán, miután a vasárnapi döntőben simán verte a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalt.

A bombaformában teniszező dél-amerikai játékos - aki a két héttel ezelőtti, madridi mesterverseny negyeddöntőjében, első találkozásuk alkalmával szintén két szettben bizonyult jobbnak riválisánál - szinte tökéletes teljesítményt nyújtva valósággal hengerelt a vasárnapi fináléban.

Mindössze négy játékot engedélyezett a Roland Garros-győztes Nadalnak, aki eddig még soha nem vesztett mérkőzést a francia fővárosban. Nalbandian Madridban a világelső Roger Federert verte a döntőben, majd Párizsban a nyolcaddöntőben búcsúztatta a svájci csillagot, s bámulatos menetelésének köszönhetően hétfőtől újra a top 10-ben, a kilencedik helyen jegyzik majd a világranglistán.

A 25 éves argentin klasszis idei második, pályafutása hetedik tornagyőzelmét aratta.

A döntőben:
Nalbandian (argentin) - Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 6:0

Az amerikai Lindsay Davenport nyerte a 175 ezer dollár összdíjazású kanadai fedettpályás női viadalt. A szabadkártyával indult volt világelső pályafutása 53. végső sikerét ünnepelhette Quebecben.

A döntőben:
Davenport (amerikai) - Vakulenko (ukrán, 3.) 6:4, 6:1