Vágólapra másolva!
Cseh László nem csak úszásban kiváló, minden bizonnyal jósként is boldogulna azt követően, hogy századmásodpercre eltalálta előre, 1:52.99 másodperces világcsúccsal fog győzni 200 méter vegyesen a debreceni rövid pályás Európa-bajnokság nyitó napján.

- Miért éppen 1:52.99 másodperces időt tett borítékba, és adott oda Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének az Eb hétfői sajtótájékoztatóján? - kapta az első kérdést Cseh László a magyar újságírókkal folytatott csütörtökön esti beszélgetésen.
- A brazil Pereira idén elért 1:53.14-es világcsúcsa után edzőmmel, Turi Györggyel közösen tervezgettük az én időmet is az Eb-re, és jómagam arra jutottam, hogy 1:53 alá kellene kerülnöm. Az edzőm a mostaninál kilenc századdal jobb időt írt elő számomra, de én óvatos duhaj vagyok, és úgy voltam vele, hogy legyünk reálisak, s az 1:52.99 éppen az 1:53 alatt van. Azzal amúgy, hogy mindhárom számban leírtam a saját magamtól várt eredményt, egyszerűen csak az volt a célom, hogy az önbizalmamat erősítsem.

- Michael Phelps esetleg már gratulált?
- Nem... Egyébként nem mondanám, hogy ez az 1:52.99 nagyon nagy világcsúcs lenne. Nem akadt ellenfelem, és ha Phelps, Lochte vagy Pereira is itt van a medencében, akkor az egy nagy csata lett volna.

- A huszonöt méteres medencében elért világcsúcsa mennyit érne az ötven méteresben, és azt Phelps eredményéhez viszonyítva hol tartana?
- Ilyenbe nem szeretnék belemenni, ez az eredmény számomra csupán azt jelenti, hogy jelenleg nagyon jó formában vagyok.

- Pénteken rögtön jön a 400 vegyes. A csütörtöki verseny a világcsúccsal mennyi erejét vette el?
- Tény, hogy nagyon elfáradtam, de megvolt a levezetés, és nem hinném, hogy pénteken különösebb gond lenne az erőnlétemmel. A délelőtti előfutamok során szerencsére nem kell kiadnom mindent magamból, így a délutáni döntőre teljesen kipihenten állhatok oda. Biztos vagyok benne, hogy 400 méteren sokkal szorosabb lesz a verseny, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy itt is győzzek.

Forrás: [origo]

Nem csalás, nem ámítás - Cseh László "előre tudta", milyen időt fog úszni

- A 400 vegyesre szintén világcsúcsidőt tett a borítékba?
- Majd pénteken este kiderül, addig maradjon továbbra is titok!

- Mennyire követte figyelemmel, hogy a 200 vegyes döntője előtt már volt egy ezüst- és két bronzérmünk? (Kovács Emese 200 pillangón ezüst-, Kis Gergő 400 gyorson, valamint Verrasztó Evelyn 200 vegyesen bronzérmes lett - a szerk.)
- Teljesen képben voltam, és különösen annak örültem, hogy 400 gyorson Kis Gergő a harmadik helyen végzett. Még azt sem bánom, hogy elvette tőlem az országos csúcsot. Már tavaly a budapesti Eb-n is ott lett volna a helye a döntőben, és akár már ott érmet szerethetett volna, de kizárták. A 200 vegyes kapcsán pedig el kell mondanom, nagyon sajnáltam, hogy Kerékjártó Tamás nem lehetett itt, mert nem sokkal az Eb előtt megbetegedett. Ha ő is indul, szerintem ő lett volna az ezüstérmes mögöttem.

- Az első nap után már van négy érmünk. Mit gondol, vasárnap estére mennyi lesz?
- Erre nem mernék tippelni, mindenesetre nekem a 400 vegyes mellett még a 200 pillangó is hátra van. A 200 vegyesből azt szűrtem le, hogy jól megy a pillangózás, szóval ezt a számot illetően is bizakodó vagyok.

- A tavalyi budapesti Eb-n volt jobb a hangulat, vagy most jobb, Debrecenben?
- Budapesten is remek volt a hangulat, itt is az, de ez azért mégiscsak más verseny. Most négy nap alatt lemegy a teljes program, így ez az Eb sokkal pörgősebb.