Vágólapra másolva!
Jó néhány fordulatos, drámai végkifejletű csapattalálkozót látott már a Statisztika asztaliteniszezőinek csarnoka, s a pénteken este lejátszott is bekerül ebbe a sorba. A Marczibányi téri lányok az ETTU-kupa negyeddöntőjében 3-2-re győzték le a sorozat tavalyi finalistáját, a spanyol Fotoprix VIC együttesét.

A Marczibányi téri csarnokban nem túl nagy létszámú, de annál lelkesebb közönség várta a mérkőző feleket. A spanyolokat tizenöt piros színű egyforma pólóba öltözött, Mikulás-sapkás szurkoló kísérte el, akik a Statisztika zömében utánpótláskorú versenyzőivel vívtak hatalmas hangpárbajt az egész mérkőzés alatt.

A "Stat" szakvezetője, az Európa-bajnok női válogatottunk szövetségi kapitányaként is dolgozó Téglás Péter a Póta Georgina, Pergel Szandra, Li Bin összetételű triót dobta csatasorba - azaz ezúttal Fazekas Mária lett a tartalék -, és a kezdés előtt úgy vélekedett, hogy ha csapata három mérkőzés után 2-1-re vezet, akkor lehet esélye a sorozat tavalyi finálésa ellen.

"Döntő fontosságú, hogy Gina a második meccsen legyőzze azt a Ramirezt, akitől tavaly a belgrádi Eb-n egyéniben kikapott. Szerintem szoros lesz a találkozó, valamelyik csapat 3-2-re nyer, és az esélyek kiegyenlítettek. A spanyolok legjobbja egyébként a kínai Vang Ting-ting, aki a világranglistán a 42. helyen is állt, de most már nem játszik Pro Tour-versenyeken. Néhány éve azonban az egyiken döntős volt, és ez is sokat elárul a képességeiről " - jegyezte meg Téglás Péter.

Az első találkozón a "magyar-kínai" Li Bin, aki már Magyarországon tanult meg pingpongozni, a papírformának megfelelően 3:0-ra kikapott Vang Ting-tingtől, utána viszont Póta Georgina 3:2-re legyőzte Ramirezt. A Statisztika játékosa már 2:0-ra is vezetett, de innen 2:2 lett, és a döntő játszmában csak 9-9 után tudott 11-9-re felülkerekedni.

"Bennem volt, hogy az Eb-n kikaptam ettől a lánytól, és amikor elkezdett fonákkal a tenyeresemre szerválni, sajnos nem tudtam mit kezdeni a labdáival. Ezért ment el a harmadik és a negyedik játszma. Szerencsére az ötödiket megint én nyertem, de ez idegölő volt" - ismerte el Póta.

Forrás: [origo]

Fazekas Mária, Pergel Szandra, Póta Georgina és Li Bin a négy közé jutást ünnepli

Pergel Szandra könnyedén, 3:0-ra elbánt az ellenfél leggyengébb játékosával, a holland Nouwennel, így összejött a remélt 2-1-es magyar vezetés. Vang Ting-ting azonban Pótát is legyűrte 3:0-ra, így Li Binre és Ramirezre várt a feladat, hogy eldöntsék, az ETTU-kupában melyik együttes jut a négy közé.

Az első játszmát a spanyol lány nyerte 11-6, de Li Bin nem esett kétségbe, a második szett 11-8-cal az övé lett, és a harmadikban is rendben voltak az idegei, 0-5 és 9-9 után 11-9-re nyert. S jött a negyedik játszma, amelyben Ramirez már 9-5-re vezetett, majd két magyar pont után a vendégek szakvezetője időt kért. Hiába, mert Li Bin egymás után újabb három pontot szerzett, és 10-9-nél meccslabdához jutott! Sajnos nem tudott élni vele, ám a spanyol sem a maga két szettlabdájával 11-10-es és a 12-11-es vezetésénél. Újra fordult a kocka, 13-12-re Li Bin vezetett, majd 14-13-ra is, és végül 15-13-ra megnyerte a játszmát, a mérkőzést 3:1-re, s a Statisztika így 3-2-re legyőzte a Fotoprix VIC együttesét!

"Ifi korunkban többször is játszottam Ramirezzel, és felváltva nyertünk. Szerintem most azért győztem én, mert ő sokkal jobban izgult. Én úgy mentem oda az asztalhoz, hogy nincs veszítenivalóm, és elengedtem a kezemet" - adta meg a siker receptjét Li Bin, aki Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra mellett már tagja volt a tavalyi belgrádi Eb-n aranyérmes válogatottunknak, de akkor csak tartalék volt. Pénteken aztán főszereplő lett.