Vágólapra másolva!
Serena Williams után nővére, Venus is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a negyeddöntőben, nagy csatában alulmaradt Ana Ivanoviccsal szemben. A szexi szerb következő ellenfele a szlovák Daniela Hantuchova lesz, aki a lengyel Agnieszka Radwanskát verte két sima szettben.

"Nagyon boldog vagyok, hogy végül sikerült két szettben nyernem" - nyilatkozta Ivanovic a 7:6, 6:4-re megnyert összecsapást követően. "Fantasztikus meccset játszottunk, főleg azért, mert Venus kiváló játékos, s nagyot nyújtott ezen az estén."

A szerb csillag élvezte a közönség támogatását is, hiszen családja Melbourne-ben él. "Beleborzongok abba, ami velem történik, imádok Melbourne-ben játszani, otthon érzem magam az itteni pályán" - köszönte meg a biztatást.

Hantuchova már az előtte álló nagy feladatra koncentrál. "Azt hiszem, semmit sem veszíthetek, jó pozícióban vagyok, s jól is játszom. Előretekintek, a legjobb formámat fogom majd hozni, s meglátjuk, mire lesz elég."

A férfiaknál a szerb Novak Djokovic három szettben intézte el a spanyol David Ferrert (6:0, 6:2, 7:5). "Magamat is megleptem a mai játékommal, főleg az első két szettben. Aztán a végén mégis idegesen teniszeztem" - mondta Djokovic.

A címvédő svájci Roger Federer is legyőzte az amerikai James Blake-et. A világelső három játszmában nyert, igaz - különösen az első két szettben - Blake csak komoly küzdelemben adta meg magát: az első felvonásban 5:5-ig tartotta Federerrel a lépést, míg a másodikban egészen a rövidítésig bírta. A végjátékot azonban a svájci szenzációs megoldásokkal nyerte.

A harmadik játszmában Blake már kicsit beletörődöttnek tűnt, 5:2-es Federer-előnynél azonban még egyszer összeszedte magát, ám ez csak arra volt elég, hogy 6:4-re bukja el a szettet.

Eredmények, női egyes, negyeddöntők:
Hantuchova (szlovák, 9.) - Radwanska (lengyel, 29.) 6:2, 6:2
Ivanovic (szerb, 4.) - Venus Williams (amerikai, 8.) 7:6, (7-3), 6:4

férfi egyes, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 3.) - Ferrer (spanyol, 5.) 6:0, 6:2, 7:5
Federer (svájci, 1.) - Blake (amerikai, 12.) 7:5, 7:6 (7-5), 6:4