Társoldalunk:

Csernoviczki Éva Pekingben is dzsúdózhat

2008.01.26. 23:13

A 48 kg-os Csernoviczki Éva aranyérmet nyert a női cselgáncs Világkupa szófiai állomásán, s ezzel gyakorlatilag olimpiai kvótásnak tekinthető.

A tavaly három Vk-versenyen is döntős - ezek közül Tallinnban diadalmaskodó - tatabányai kiválóság az európai szövetség honlapja szerint moldovai, olasz és német riválist vert az előcsatározásokban, majd az elődöntőben ipponal győzte le a portugál Ana Hormigót.

A magyarok U23-as Eb-másodikja a finálét a német Michaela Baschinnal vívta, akit ugyancsak idő előtt "elintézett".

Csernoviczki ezzel gyakorlatilag kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, ugyanis súlycsoportjában - ahonnan az első öt szerez kvótát - megerősítette harmadik helyét úgy, hogy az éllovas román Alina Dumitru már a riói vb-n pekingi repülőjegyet szerzett.

Az ugyancsak szombaton tatamira lépett Karakas Hedvig (57) hetedik lett, míg Ónody Beáta (52), Gáspár Eszter (63) és Szabó Brigitta (63) helyezetlenül zárt.

Vasárnap Dávid Zsuzsa (78) és Halász Tímea (78) képviseli a magyar színeket Bulgáriában, ahol 33 ország 177 dzsúdósa szerepel.

Mindhárom szombati magyar helyezetlenül zárt a férfi cselgáncs Világkupa tbiliszi állomásán. A viadal első napján Burján László (60 kg), a kézsérüléssel küszködő, világ- és Európa-bajnok Braun Ákos (73) és Ungvári Attila (73) lépett tatamira, de a csapattól származó információk szerint egyikük sem járt szerencsével.

Vasárnap Madarász Tamás (90), Farkas Bálint (90), Bor Barna (+100) és Csizmadia Zoltán (+100) képviseli a magyar színeket Grúziában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK