Vágólapra másolva!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) rendkívüli tisztújító közgyűlésén Schulek Ágostont választotta elnöknek.

A MASZ-t 1991 és 2001 között már irányító Schulek az egyedüli jelölt volt a posztra, amely azután ürült meg, hogy a tagság december 15-én megvonta a bizalmat Rábold Gusztávtól - ő ezúttal nem vett részt a közgyűlésen.

A 65 küldött közül 51 támogatta Schuleket - aki Adamik Zoltánnal és Tölgyesi Balázzsal élte túl a másfél hónappal ezelőtti voksolást -, 14 szavazott ellene.

"Nehéz helyzetben van a szövetség, mert nagyon rossz a sportág megítélése hazai és nemzetközi szempontból egyaránt" - mondta Schulek Ágoston. "Az egy évre választandó elnökség előtt két feladat áll. A rövid távú, hogy az olimpiára megfelelően felkészített csapat utazzon, s a néhány éremesélyes atléta minden támogatást megkapjon. Emellett olyan hosszú távú programot kell kidolgozni, amely biztosítja a jövőt és új utakra viszi a magyar atlétikát."

Schulek kiemelte, hogy az elmúlt időszak egyszemélyi vezetését csapatmunkával szeretné felváltani.

A közgyűlés a hét jelölt közül Illés Antalt (62 szavazat), Gyulai Miklóst (50), Mester Jánost (48) és Adamik Zoltánt (48) választotta meg alelnöknek. Illés Antal egy év múlva elnökké léphet elő, a december 15-i közgyűlésen ugyanis ismertté vált, s ezt Schulek Ágoston is megerősítette, hogy a sikeres üzletember, a Vasas atlétikai szakosztályának elnöke elvállalja a MASZ irányítását, ha megismeri a szövetség helyzetét.