Társoldalunk:

Papírforma pingpongvereség Szingapúrtól

2008.02.26. 11:31

A magyar nőiasztalitenisz-válogatott kikapott Szingapúrtól a kantoni csapat-világbajnokságon. Téglás Péter csapatának három győzelem után ez volt az első veresége.

A Tóth Krisztina nélkül felálló magyarok 55 perc alatt maradtak alul 3-0-ra a  világklasszisokkal teletűzdelt szingapúri együttestől. Ezzel az ázsiai csapat megnyerte a csoportot, míg a magyarok megszerezhetik a második helyet, amennyiben Lengyelország megveri Tajvant.

Téglás Péter szövetségi kapitány úgy döntött, hogy pihenteti a vb-n eddig százszázalékos Tóth Krisztinát, mivel a bombaerős szingapúriak ellen vele sem lett volna nagyobb esély a győzelemre.

Az első mérkőzésen Lovas Petra azzal a Li Jia Wei-jel játszott, aki korábban a Statisztika gárdáját is erősítette. Lovas csak az első szettet tudta szorossá tenni, ám a másodikban és harmadikban esélyt sem adott a Postás játékosának a Pekingben született, de szingapúri színekben versenyző Li Jia Wei.

Póta Georgina ellenfele Feng Tianwei volt, ők a tavalyi tajvani Pro Tour-versenyen már találkoztak egymással, akkor 4-0-ra Feng nyert. Most 3-0 lett az eredmény, Póta az első és a harmadik játszmát is csak minimális különbséggel vesztette el.

A fiatal Li Bin az első szettben ugyan csak nyomozta a labdát a világranglistán hatodik Wang Yue Gu ellen (1:11), de a másodikban és a harmadikban olykor remek megoldásokkal bosszantotta nagynevű ellenfelét. Ha nagyobb a rutinja, talán megnyerhetett volna egy szettet.

A lengyelek elleni hétfői bravúros győzelem után a férfi válogatott kedden sima vereséget szenvedett a cseh együttestől. Harczi Zsolt együttese 3-0-ra kapott ki, az összecsapás másfél órán át tartott.

A csehek világklasszisukkal, Petr Korbellel kezdtek, aki Pázsy Ferenc ellen lépett asztalhoz. Az első szettet simán nyerte Korbel, a másodikat nagy csatában, a harmadikat viszont - ugyancsak kiélezett küzdelemben - elvesztette. Ezután azonban ismét megrázta magát, és a negyedik játszmát is "behúzta", ezzel vezetéshez jutatta a cseheket.

A folytatásban Jakab János az első játszmában eredményes volt Simoncikkal szemben, ám ellenfele a második, harmadik és negyedik szettet magabiztosan hozva 2-0-ra módosította az állást. A harmadik magyar, Zwickl Dániel ezúttal játszmát sem tudott nyerni Pavelka ellen, igaz, az első két szettben csak minimális különbséggel kerekedett felül a cseh játékos.

nők, Bajnoki Divízió, B csoport, 4. forduló:
Szingapúr - Magyarország 3-0
Li Jia Wei - Lovas Petra 3-0 (7, 2, 3)
Feng Tianwei - Póta Georgina 3-0 (11, 4, 9)
Wang Yue Gu - Li Bin 3-0 (1, 8, 9)

férfiak, Bajnoki Divízió, B csoport, 3. forduló:
Csehország - Magyarország 3-0
Petr Korbel - Pázsy Ferenc 3-1 (7, 10, -13, 2)
Josef Simoncik - Jakab János 3-1 (-8, 7, 8, 8)
Tomas Pavelka - Zwickl Dániel 3-0 (10, 9, 6)

A női csapat legközelebb szerdán magyar idő szerint 7 órakor a tajvani együttessel játszik, a férfiak - ugyancsak szerdán - 9.30-kor a svédekkel mérkőznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK