Társoldalunk:

A japánok kifogtak női asztaliteniszezőinken

2008.02.28. 11:59

A magyar férfiválogatott 3-1-re legyőzte a francia együttest a legmagasabb osztályban maradás szempontjából kulcsfontosságú összecsapáson, a kantoni csapat-világbajnokságon.

Harczi Zsolt alakulata így a továbbiakban a 13-20. helyért küzd, s a hátralévő két összecsapásából egyszer kell győznie a biztos bennmaradás érdekében.

Amennyiben a franciák nyerték volna ezt a találkozót, a magyar férfiak máris visszazuhantak volna a másodosztályba. Ennek megfelelően óriási téttel bírt a meccs, melynek nyitányán Zwickl Dániel 2-0-ra húzott el Lebessontól, a francia azonban fordítani tudott.

A folytatás viszont parádésan alakult. Jakab János remek játékkal 3-0-ra verte Salifout, majd a harmadik helyen a kisebb sérüléssel bajlódó Pázsy Ferenc is 3-0-ra győzte le Mattenet-t. Ekkor már a magyaroknál volt az előny, s Jakab János élt is a lehetőséggel, Lebessont 3-1-re múlta felül.

"Büszke vagyok a fiúkra, mert összeszorított fogakkal küzdenek ebben a hatalmas mezőnyben" - értékelte a franciák elleni sikert Harczi Zsolt szövetségi kapitány. "Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, nagy fegyverténynek tartom, hogy a hármas helyen sikerült győznie. Jakab jól küzd és Zwickl sem játszik rosszul, őt azonban olykor nagy ívben elkerüli a szerencse. Szeretném, ha már holnap sikerülne biztosítani helyünket az első osztályban a 2010-es moszkvai vb-re."

A magyarok a következő találkozójukat pénteken, közép-európai idő szerint reggel 6 órakor a fehéroroszokkal vívják. A leendő ellenfél legnagyobb ásza, a sportág egyik világklasszisa, Vlagyimir Szamszonov is Kantonban van, a kérdés az, hogy játszik-e a magyarok ellen. Amennyiben pénteken újra Jakabék nyernek, biztosítják helyüket a legmagasabb osztályban, ha nem, akkor szombaton tehetik meg ezt a vb számukra utolsó meccsén.

Eredmények, férfiak, Bajnoki Divízió, a 13-24. helyért:
Magyarország - Franciaország 3-1
Zwickl Dániel - Emmanuel Lebesson 2-3 (7, 9, -8, -6,-3)
Jakab János - Abdelkader Salifou 3-0 (7, 8, 4)
Pázsy Ferenc - Adrien Mattenet 3-0 (10, 9, 6)
Jakab - Lebesson 3-1 (7, -3, 9, 6)

A női csapat ugyancsak pénteken magyar idő szerint 9.30-tól a hollandokkal mérkőzik az 5-8. helyért.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK