Vágólapra másolva!
Hannoverben nyolcezer néző előtt könnyeivel küszködve búcsúzott el a műkorcsolyától a kétszeres olimpiai bajnok Katarina Witt. A "szocializmus legszebb arca" címmel is illetett világklasszis 1994 óta csak gálákon lépett fel, ám eljött az idő, hogy végleg elbúcsúzzon szeretett közegétől. "Sokáig gondolkoztam, hogy mit mondjak majd, de végül csak ennyit akarok mondani - köszönöm" - szipogta elérzékenyülten a 42 éves sztár.

A magánember
"Kati" Witt 1965. december 3-án született Berlinben, iskoláit Karl-Marx-Stadtban, a mai Chemnitzben végezte, pályafutása során így az SC Karl-Marx-Stadt színeiben versenyzett, edzőseit Jutta Müller irányította.

Nem ismerjük a Playboy-újság történelmét, de az biztos, az európai lappiacon megjelenő példányokban elsőként talán Witt vetkőzött le. A Time magazin a szocialista blokk szépének választotta, ő pedig az 1998-as vetkőzése után még egyszer kamerák elé állt. Számára jól is jött az aktsorozat, mert így kevesebbet foglakoztak a keletnémet titkosszolgálat, a Stasihoz fűződő kapcsolatával.

Napjainkban az egyik legsikeresebb üzletasszony, dolgozik a ProSieben tévécsatornánál, s tervei között szerepel, hogy ír egy könyvet a fitneszről.


A sportoló

A keletnémet szépség káprázatos sportpályafutást mondhat magáénak: 1984-ben, Szarajevóban, majd 1988-ban, Calgaryban is olimpiai bajnok lett, a műkorcsolya-világbajnokságokon négyszer nyert aranyérmet (1984, 1985, 1987, 1988), míg Európában 1983-88 között nem talált legyőzőre.

Forrás: Getty Images

A színész
Számos showban (mint például a Thomas Gottschalk vezette Wetten, dass..? címűben), sorozatban (Mindenki szereti Raymondot) tűnt fel, de önmagát alakította a Tom Cruise főszereplésével készült "Jerry Maguire - A nagy hátraarc" című filmben is.

Forrás: outnow.ch

A jégrevükben alakította Carment (Emmy-díjat kapott érte), a Greatest Hits on Ice Hamupipőke meséjében a mostohát, illetve a Die Eisprinzessin című német tévéjátékban a főhősnőt, Ellát.

A jégrevük után filmben is szerepelt, a Roninban - Robert de Niro és Jean Reno statisztájaként -, ezúttal nem a leszúrt Rittbergerrel domborított, hanem egy lövés okozta halállal.