Vágólapra másolva!
Teljes létszámú, nyolc férfi és hét nő alkotta válogatottat jelölt ki az április 14. és 20. között esedékes olaszországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a Magyar Súlyemelő Szövetség  (MSSZ) elnöksége.

A Lignanóban zajló kontinensviadalon az eddigi sikertelen próbálkozások után még kvótát szerezhet a sportág, miáltal magyar emelő is ott lehetne az augusztusi, pekingi ötkarikás játékokon.

Az Eb-csapat:
nők: 48 kg:
Ádám Mónika (NYVSC) 58 kg: Nagy Szilvia (TSC) 63 kg: Krutzler Eszter (BKV Előre) 69 kg: Nagy Nikoletta (Ózd) és Bazsó Bianka (HVSE) 75 kg: Molnár Alexandra (HVSE) plusz 75 kg: Szepesi Martina (BKV Előre)

férfiak: 56 kg: Ádám Róbert (NYVSC) 77 kg: Baranyai János (NYVSC) 85 kg: Cser Norbert (BKV Előre) és Pócza Vajk Károly (TSC) 94 kg: Gráner Zoltán (Testvériség) és Kiss Attila (Tiszaújváros) 105 kg: Vaspöri Gábor (HVSE) plusz 105 kg: Nagy Péter (Szeged)

"Ez az utolsó lehetőség számunkra, a részvételt korábban megszerzett országok versenyzőinek Eb-eredményeit már nem értékelik. A férfiaknál öt nemzet szerezhet jogot az indulásra, az első kettő 2-2, a harmadik-ötödik pedig 1-1 versenyzőt kvalifikálhat Pekingbe. Remény van arra, hogy a verseny kedvező alakulása esetén egy-két emelőnk megszerezze a részvétel jogát. A nőknél, tárgyilagosan értékelve, szinte reménytelen a helyzet, de még úgy is meg kell próbálni, hogy tudjuk: a korábbi olimpiákon sikeres magyar női súlyemelés képviselői aligha lehetnek ott Pekingben" - mondta Fehér Tamás MSSZ-elnök az MTI-nek.