Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban csap össze a félnehézsúlyú kategóriában két élő bokszlegenda, a középsúly királyaként jegyzett amerikai Bernard Hopkins és a nagyközépsúly veretlen klasszisa, a walesi Joe Calzaghe.

Persze előzetesen mindkét fél a saját sikeréről beszél, ami mögött a magabiztosságot megalapozó sokéves ringtapasztalat és a kölcsönösen kiváló mérleg áll, hiszen a 43 esztendős, két évtizede hivatásos bunyós Hopkins 53 eddigi profi meccséből 48-at nyert meg - nem mellékesen 32-t kiütéssel -, egy döntetlen és 4 vereség mellett, míg a "kaszinóvárosba" Európából átruccanó, 36 éves, hovatovább másfél évtizede profi Calzaghe makulátlan produktummal várhatja az összecsapást, miután eddigi valamennyi, szám szerint 44 mérkőzésén diadalmaskodott a hivatásosok között, ráadásul - Hopkinst "másolva" - 32-n KO-val.

Az esélylatolgatók véleménye megoszlik, hiszen mindkét ökölvívónak ragyogó az állóképessége, remek a fizikai kondíciója, és nehéz lenne a tudáskülönbséget a szorítón kívül meghatározni. A profi boksz szaktekintélyeinek többsége, miként a fogadóirodák zöme is, azért inkább Calzaghe mellett teszi le voksát, nem kis mértékben "korkedvezményezettsége" miatt. Bár figyelmeztető lehet, hogy Hopkins jó ideje korelnökként veri el szinte kivétel nélkül sok-sok évvel fiatalabb vetélytársait.

Forrás: Getty Images

A valóságos ütőgépnek számító, fordított alapállású Calzaghe hívei - akik kedvencük jobb reflexeiben és gyorsabbnak ítélt kezében bíznak a leginkább - úgy gondolják, hogy a hétvégén a "kivételes" pillanatok jönnek el az amerikai számára, és szerintük a Hóhér becenévre hallgató Hopkins most maga lesz az áldozat.

"Egyre nagyobb a nyomás, de én szeretem a feszültséget. Azt akarom, hogy ne csak a brit szurkolók, hanem a meccs végére az amerikaiak is megszeressék a stílusomat, mert én megmutatom nekik, milyen egy kitűnő harcos" - vezette fel az ütközetet Calzaghe.

"Soha nem fogom megengedni, hogy egy fehér fickó legyőzzön engem. Soha!" - replikázott Hopkins.