Vágólapra másolva!
Noha egy évvel ezelőtt a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői elvették Bjärne Riis 1996-os elsőségét, mivel utólag beismerte, hogy doppingolt, azonban most ismét őt ismerik el korábbi bajnokként.

A szervezők idén már visszakoztak, és a szombaton rajtoló viadal útvonalát ismertető korábbi tájékoztató alkalmával ismét a dán kerekest tüntették fel a 12 évvel ezelőtti győztesként, azonban akkor nem adtak erre magyarázatot.

"Nem tudjuk eltörölni a történelmet. Ez nem rajtunk múlik, hanem a nemzetközi szövetségen, amely ratifikálhatja a győzteseket" - adott magyarázatot a történtekre Philippe Sudres, a Tourt szervező ASO cég sajtófőnöke.

Riis 2007 májusában ismerte el, hogy akkoriban a T-Mobile csapat versenyzőjeként rendszeresen doppingolt, csakhogy Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által elismert és alkalmazott szabályok, amelyeket a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség vezetett be, kimondják, hogy az ügy tíz év után elévül, így Riis, aki jelenleg a CSC istálló csapatfőnöke, nem volt felelősségre vonható.