Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésekkel folytatódott Visegrádon a Beatrix-emlékverseny. Az 56. női sakkbajnokság negyeddöntőjében Ignácz Mária kihasználta a kétszeres olimpiai bajnoknő, Mádl Ildikó hibáját. Rudolf Anna a címvédő Gara Tíciával szemben rapid rájátszásban harcolta ki a továbbjutását. Schneider Veronikának világossal a remi is elég volt, hogy az elődöntőbe jusson Gara Anitával  vívott párharcában.

Ifjúsági sakkozóink jobban bírták a kieséses rendszerű lebonyolítás izgalmait. Esélyesebb, magasabb Élő-pontszámú, nagyobb rutinnal rendelkező nagymesternőink valamennyi párosmérkőzésen alulmaradtak a trónkövetelőkkel szemben. Mádl Ildikó fölényes állást rontott vesztésre Ignácz Máriával vívott párharcában.

Schneider Veronika az első partiban nagy bonyodalmak után győzött Gara Anita ellen, világossal már a döntetlen is elegendő volt számára, ezt némi kalandok árán elérte. A címvédő Gara Tícia sötéttel kedvezőbb állását nem tudta győzelemig fokozni. A rapid rájátszásban minőséget nézett el, s ez megpecsételte sorsát.

A negyeddöntő eredményei:

2 - 10. Mádl Ildikó (2387) - Ignácz Mária (2178) 0,5 - 1,5 (döntetlen, 0 - 1)

3 - 6. Gara Anita (2340) - Schneider Veronika (2316) 0,5 - 1,5 (0 - 1, döntetlen)

4 - 5. Gara Tícia (2319) - Rudolf Anna (2337) 1,5 - 2,5 (döntetlen, döntetlen, 0 - 1, döntetlen)

(Tóth Lili játék nélkül az elődöntőbe jutott)

Az elődöntő párosítása:

Rudolf Anna - Tóth Lili

Schneider Veronika - Rudolf Anna