Társoldalunk:

Edzője szerint Bolt 9.52-t is tud százon

2008.08.28. 7:08

Glen Mills, a Pekingben három olimpiai aranyérmet gyűjtő jamaicai atléta, Usain Bolt edzője szerint a sprinter 9.52 másodperc alatt is le tudta volna futni a százméteres távot, ha a célba érkezés előtt nem saját maga ünneplésével van elfoglalva.

"Ha nem szórakozza el a végét, a legrosszabb esetben is 9.52 lett volna az ideje" - mondta Mills a pénteki zürichi Golden League-verseny előtt. "Ez az első olyan éve, amikor rajthoz áll százon. Két éven belül futhatja a legjobb időt, amit tud, és biztos vagyok benne, hogy meg fogja még dönteni a saját rekordját".

Bolt Pekingben megjavította a száz és a kétszáz méter világcsúcsát, majd a 4x100-as váltó tagjaként is győzött, szintén megdöntve az eddigi legjobb eredményt.

"Tudtam már pihenni valamennyit itt Svájcban, így nem vagyok fáradt, fejben már készülök a versenyekre" - mondta a 22 éves jamaicai klasszis, aki kitért arra is, hogy mit gondol az esetleges újabb csúcsdöntésről: "Nem hiszem, hogy ismét rekordidőt futok majd nem sokkal azután, hogy megtettem Pekingben. Egyelőre szeretném a szezont sérülés nélkül befejezni, aztán hazamenni és élvezni a pihenést."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK