Vágólapra másolva!
Oscar De La Hoya új edzővel, a legendás Nacho Beristain irányításával készül fel utolsó - vagy legalábbis annak mondott - profi ökölvívó-mérkőzésére.

A hat súlycsoportban is vb-övet szerzett amerikainak azért kellett új trénert keresnie, mert edzője, az idősebb Floyd Mayweather még az előtt elvállalta Ricky Hatton felkészítését, hogy De La Hoyának és menedzsmentjének sikerült volna megegyeznie a fülöp-szigeteki Many Pacquiao képviselőivel.

A bokszrajongók körében óriási érdeklődéssel várt De La Hoya-Pacquiao meccset december 6-án rendezik meg, míg Hutton november 22-én lép kötelek közé. De La Hoya nem véletlenül választotta a profi ökölvívás Hírességek Csarnokába is bekerült Beristaint edzőjének, ugyanis a szakember a trénere Juan Manuel Marqueznek, aki két látványos mérkőzést is vívott a fülöp-szigeteki klasszis ellen - más kérdés, hogy legyőzni egyszer sem tudta.

A két ringkiválóság meccsére Las Vegasban kerül sor mintegy 100 millió dollárért, amelynek megoszlásáról nincs biztos információ. A felek 66 és fél kilóban mérik össze tudásukat, tulajdonképpen "félúton" találkozva, amennyiben De La Hoya - aki csaknem nyolc éve nem bokszolt ilyen alacsony testsúllyal - lefogyaszt, Pacquiao pedig felhízik a váltósúlyú kategóriába.

A promóterként is rendkívül sikeres De La Hoya élő legendának számít a profi ökölvívásban. A 35 éves bokszoló 2001 óta mindössze tíz mérkőzése volt, többször is bejelentette visszavonulását, de egy-egy nagy kihívás mindig visszacsábította a ringbe. 44 mérkőzéséből 39-et nyert meg (30-at KO-val), legutóbbi hat összecsapásából azonban hármat is elveszített.

Pacquiaót évek óta súlycsoportoktól függetlenül a világ egyik legjobb bokszolójának tartják, Moralestől Barrerán át Marquezig valamennyi nagy vetélytársát legyőzte. A filippínó ütőgép nem sokkal a De La Hoya elleni meccs után tölti be a harmincat, 47 győzelme mellett (35 KO) háromszor kapott ki, utoljára 2005 márciusában Moralestől.