Vágólapra másolva!
Már csak hat nap van hátra a Tennis Classics-sorozat budapesti versenyéig, ahol a közelmúlt csúcsversenyzői és a sportág élő legendái játszanak egymással a Papp László Sportarénában. A részletekről Taróczy Balázst, a torna főszervezőjét kérdeztük.

- Ön szerint ki nyeri a tornát?
- Nagyon kiegyensúlyozottak a csoportok, a tavalyi teljesítménye alapján talán Bruguera nyerhet.

- Taróczy Balázst miért nem láthatják a szurkolók ezen a gálán?
- Jóideje alig tudok játszani, egy régi sérülés miatt nagyon fáj a térdem, így nem lenne szerencsés fellépni a magyar közönség előtt.

- Milyen borításon rendezik a mérkőzéseket?
- Úgynevezett green set borításon. Ez az ATP Tour of the Champions hivatalos pályája, amelyet, ha fedettpályás a torna, mindig továbbviszik a különböző helyszínekre.

- Borg vagy McEnroe a fénykorában meglévő tudásukkal mire mennének a jelen legjobbjai ellen?
- Szerintem, akik egykor a legjobbak voltak, a mai világban ugyanúgy dominálnának. Nem azért lettek ők a sztárok, mert jobb volt alaptechnikájuk, hanem a versenyzői készségük, akaratuk miatt voltak meghatározó egyéniségek. A negyedszázaddal ezelőtti filmeken jól látszik a technológiai különbség, a mai gyorsabb játékot a modernebb ütők és húrozások biztosítják. Szerintem McEnroe ma gyorsabban játszik, mint régen. A régi profi játékosok villámgyorsan alkalmazkodnának a jelenlegi körülményekhez.

- Volt olyan sztár, akit hívtak, de valamiért nem jött el?
- Wilandert szerettem volna, de ő Mathieu edzője, akinek a budapesti tornával egy időben lesz meccse, ezért nem tudott eljönni.

- Beleszámít-e a világranglistába a budapesti torna?
- Természetesen, a pontversenynek része.

- Bahrami is bemutatózik majd a versenyen, tudjuk róla, hogy igazi showman és nagyon tud trükközni, de vajon mennyi esélye lenne például Borgék ellen?
- Bahrami hendikepje, hogy a legidősebbek közé tartozik, 52 éves, a többiek jóval fiatalabbak nála. Ahhoz nagyon nagy játékosnak kell lenni, hogy ezt a meghatározó korkülönbséget áthidalhassa.

- Mikor dőlne hátra teljesen elégedetten a torna végén?
- Ha olyan meccseket lát majd a közönség, amelyeket én már többször végigizgultam. A rendezésbe rengetegen fektettünk nagyon sok munkát. Ha a nézők a meccsekre és a rendezés színvonalára is elégedetten gondolnak majd vissza, akkor én is elégedett leszek. Célunk az, hogy ne egyszeri esemény legyen a Tennis Classics, hanem jövőre is folytatódjon itthon is ez a már 15 éves múlttal büszkélkedő sorozat.

Akik jegyeket nyertek a Legendák Csatájára!
Két hétig tartó játékunkra több száz helyes megfejtés érkezett. A kérdés egyszerű volt: a négy felsorolt világnagyság közül ki nem lép pályára Budapesten? Nos, Björn Borg, John McEnroe és Goran Ivanisevic ott lesz a Papp László Sportarénéban, azaz a helyes megfejtés a C válasz, azaz Jimmy Connors volt.
A helyes választ adók közül öten 2-2 darab belépőt nyertek a rendezvényre. A győzteseket (Machán Róbert, Kardos Máté, Bérczi Mária, Antal Tamás, Hollósy Miklós) mailben is értesítjük.

A Tennis Classics programja
október 9., csütörtök:

Bruguera (spanyol) - Vilas (argentin)
Muster (osztrák) - Leconte (francia)
Ivanisevic (horvát) -Borg (svéd)
McEnroe (amerikai) - Cash (ausztrál)

október 10., péntek:
Leconte - Vilas
Muster - Bruguera
Borg - McEnroe
Ivanisevic - Cash

október 11., szombat:
Muster - Vilas
Borg - Cash
Leconte - Bruguera
McEnroe - Ivanisevic

október 12., vasárnap:
döntő
mérkőzés a 3. helyért
bemutató páros mérkőzés