Vágólapra másolva!
A Gerolsteiner kerékpároscsapat pert indít a Tour de France-on doppingoló német Stefan Schumacher ellen. A kerekes - aki a júliusi francia körverseny mindkét egyéni időfutamán győzött, továbbá az összetettben éllovasnak járó sárga trikót két napig viselte - a CERA nevű vérdoppinggal bukott le, amely a legújabb generációs eritropoetin (EPO).

"Elárulta, becsapta a csapatot, kártérítést követelünk!" - nyilatkozta a cyclingnews című szaklapnak Hans-Michael Holczer, a klub igazgatója.

A német állami ARD televízió a hír hallatán azt tervezi, hogy kiszáll a Tour közvetítéséből. "Az embert elönti a düh, amikor látja, hogy ilyen csalók tönkreteszik a sportágat" - mondta a csatorna egyik illetékese a dpa hírügynökségnek, hozzátéve: a vezetőség egyelőre elnapolta a döntést, de könnyen elképzelhető, hogy jövőre nem számolnak be a franciaországi viadalról.

Tavaly a doppingbotrányok miatt mindkét német állami adó menetközben beszüntette a Tour sugárzását.A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség bejelentette, hogy két további doppingesetről tud a Tour kapcsán, ám a neveket csak a B próbák elvégzése után teszi közzé.