Vágólapra másolva!
Nem volt a helyzet magaslatán a szentpétervári asztalitenisz-Eb rendezőbizottsága az eredményhirdetéseknél, és ennek éppen a női párost megnyerő Tóth Krisztina és Póta Georgina látta a kárát.

Az oroszok kétszer is sikertelenül próbálkoztak a magyar himnusz lejátszásával, mindkét esetben más zene csendült fel, s tévedésből először még a győzteseket megillető serlegeket is a bronzérmeseknek adták oda.

Az első baki után Tóth Krisztina tiltakozásképpen leült a dobogóra, és jelezte, ő megvárja a magyar himnuszt. A nézők nem értették a helyzetet, s az egyik fotós például azt hitte, hogy a mieink bojkottálják a saját himnuszukat.

Amikor másodszor is rossz zene csendült fel, az illetékesek sűrű bocsánatkérések közepette közölték, hogy a program végén megismétlik a ceremóniát. S az Eb zárásaként pótolták is, de akkor már csak a magyarok álltak fel a dobogóra. Viszont legalább már a magyar himnusz szólt....

Póta Georgina: "Mind a ketten nagyon fáradtak vagyunk, Kriszti még szombaton meg is sérült, de azért erősen bíztunk benne, hogy a fináléban ezt a párost megverjük. Korábban már győztük le őket, így mi voltunk az esélyesek. Tavaly is döntőt játszottunk, de akkor kikaptunk, így nem lett volna jó megint veszíteni. Bár az is igaz, ha az Eb előtt valaki azt mondja nekem, hogy két ezüstéremmel jövök haza, akkor azzal kiegyeztem volna."

Forrás: [origo]

Tóth Krisztina: "Első számú kiemeltként rajtunk volt a teher, hogy nyernünk kell, de képesek voltunk megbirkózni a feladattal. Nagyon boldog vagyok, hogy aranyérmesek lettünk, és Szentpétervár számunkra most már különösen szép város. 2005-ben egy Pro Tour-versenyen már győztünk itt, sőt akkor én az egyénit is megnyertem. Ha szombaton nem sérülök meg, talán az egyéniben is bejuthattam volna a döntőbe, de a bronzzal is maximálisan elégedett vagyok. Ami a páros eredményhirdetésénél történt, felháborító, nagyon mérges vagyok! Nem elég, hogy kétszer sem találták el magyar himnuszt, még a kupánkat is majdnem másnak adták oda. Gina vette észre, hogy a harmadik helyezettek kaptak serleget, mi viszont nem. Mit mondjak, ez minden tekintetben igazán emlékezetes Európa-bajnokság volt!"

Bátorfi Csilla, aki immár egy éve az olasz női válogatott szövetségi kapitánya: "Nem jó érzés, ha magyarokkal kell mérkőzni, de ilyenkor nem nézem azt, hogy ki az ellenfél. Most is megpróbáltam úgy kezelni a helyzetet, mintha idegenek lennének a túloldalon. Nem volt könnyű, de egy Top 12 versenyen már előfordult, hogy Kriszti ellenfelének kellett tanácsot adnom, a Bundesligában pedig ez már többször is megesett. Persze, ez most mégiscsak egy Európa-bajnokság volt, ami azért más.... Ami a döntőt illeti, a jobbik páros nyert, és most a Tóth, Póta duó az egész mezőnyt tekintve is a legjobb. Nekünk igazából csak az adott némi sanszot, hogy Kriszti sérülten játszott. Tisztában voltam azzal, hogy a mi párosunk gyengébb, de mondtam a lányoknak, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt. Számunkra az ezüst is nagyon jó eredmény, egyéniben lett egy bronzunk is, így mi is mindenképpen elégedetten mehetünk haza."