Vágólapra másolva!
Váratlanul súlyos vereséget szenvedett a Lombard BVSC férfi asztalitenisz-csapata a Bajnokok Ligájában. A vasutasok a Körcsarnokban 3:0-ra kaptak ki a német Frickenhausen Würzburgtól; ezúttal az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok svéd Jörgen Persson sem tudott segíteni.

A Bajnokok Ligája első fordulójában a Lombard BVSC idegenben 3:2-re kikapott az osztrák SVS Niederösterreich gárdájától, a másodikban viszont ugyancsak vendégként 3:1-re legyőzte az olasz Sterilgarda Castel Goffredo együttesét. Két kör után a C csoportban az a helyzet állt elő, hogy mind a négy együttes - negyedikként a német Frickenhasuen Würzburg - két-két ponttal rendelkezett, de jobb szettarányának köszönhetően a BVSC állt a kvartett élén.

Pénteken este a Körcsarnokban éppen a Frickenhausen volt a vasutasok ellenfele. A BVSC-ből a legnagyobb sztár, az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Jörgen Persson lépett először az asztalhoz, aki már 42 éves, de jelenleg is 19. a világranglistán, és a pekingi olimpián pedig a negyedik helyen végzett. S most azzal a német Bastian Stegerrel csapott össze, aki Pekingben csapatban ezüstérmes volt, Európa-bajnok, a világranglistán pedig 43.

Az első két szettet Steger nyerte - a másodikat 10-9 után egy csuszának köszönhetően... -, Persson azonban talpra állt, kiegyenlített 2:2-re. S a negyedik játszmában 11-2-re oktatta az ellenfelét. Ám újabb fordulat következett be, mert a döntő szettben Steger elhúzott 7-3, 8-4-re, majd 10-4-re, s így hat meccslabdához jutott. Persson nem akármilyen bravúrral ötöt hárított, de 10-9-nál a hálóba ütötte a labdát, így 3:2-re kikapott.

A második párban Nagy Krisztián azzal a kínai származású, de horvát állampolgárságú Tan Ruiwuval került össze, aki 36. a világranglistán. A BVSC 19 éves fiatalja ugyanakkor csak 310., s be is jött a papírforma; Tan Ruiwu 3:1-re nyert.

Ezt követően Zwickl Dániel (a világranglistán 113.) és a japán Matsudaria Kenta (109.) következett. A távol-keleti "csodagyerek" még csak 17 éves, a sportág egyik nagy ígérete, és tehetségét sajnos most is igazolta. Az első szettet úgy nyerte meg, hogy Zwickl 7-0-ra, majd 10-3-ra is vezetett ellene. Matsudaria végül 3:1-re nyert, így a Frickenhausen Würzburg 3:0-ra győzött, s a BVSC-nek bravúrokra lesz szüksége ahhoz, hogy a csoportból továbbjusson, legalább a második helyen.

Lombard BVSC-Frickenhausen Würzburg 0:3
Persson - Steger 2:3 (-7, -9, 5, 2, -9)
Nagy K. - Tan Ruiwu 1:3 (-8, -6, 8, -6)
Zwickl - Matsudaria 1:3 (-13, 8, -3, -10)